Ekmen: ‘Doğankavak köyüne DEDAŞ tarafından kesilen cezaları gündeme getirdi

Ekmen: ‘Doğankavak köyüne DEDAŞ tarafından kesilen cezaları gündeme getirdi
Reklam Bloğu
Yayınlama: 18.07.2024
13
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Dicle Elektrik AŞ dağıtım bölgesinde yaşayan vatandaşların yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Ekmen, vatandaşların yaz sıcakları, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının yanı sıra Dicle Elektrik AŞ’nin keyfi uygulamalarıyla da mücadele etmek zorunda kaldığını vurguladı.

“DİCLE ELEKTRİK AŞ’NİN UYGULAMALARI KABUL EDİLEMEZ.”

Ekmen, yaz sıcağının kavurucu günlerinde Dicle Elektrik AŞ dağıtım bölgesinde yaşayan vatandaşların, sadece yaz sıcakları, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığıyla değil, Dicle Elektrik AŞ’nin akıllara durgunluk veren uygulamalarıyla da mücadele ettiğini belirtti. Ekmen, “Gün geçmiyor ki keyfi uygulamalar, 8-10 saati bulan kesintiler, tarımsal amaçlı su kuyularına gereksiz ve gerekçesiz bir şekilde enerji vermemek, yüksek faturalar ve haksız cezalarla karşılaşmayalım.” dedi.

“Batman Beşiri’de keyfi cezalar kesiliyor”

Son olarak Batman ili Beşiri ilçesi Doğan Kavak köyünde yaklaşık 130 haneye 20 bin lira ile 50 bin lira arasında cezalar kesildiğini ve bunlarla ilgili hiçbir makul gerekçe sunulmadığını belirten Ekmen, öyle ki boş evlere dahi ceza kesildiğini ifade etti. Doğan Kavak köyüne 130 aboneye 20 bin ile 50 bin lira arasında ceza gönderildiğini belirten Ekmen, evi olan ama köyde kalmayan vatandaşlara da aynı cezanın verildiğini, ödemelerini düzgün bir şekilde yapan ve sayaçları dışarıda olan vatandaşlara da ayrım yapmadan ceza gönderildiğini söyledi.

“MARDİN KIZILTEPE’DE SU KUYULARINA ENERJİ VERİLMİYOR.”

Aynı şekilde Mardin ili Kızıltepe ilçesi Kaynarca köyünde sulama ihtiyacının en yoğun olduğu dönemde su kuyularına enerji verilmediğini belirten Ekmen, bu haksız uygulamalara son verilmesini talep etti. Ekmen, Dicle Elektrik AŞ’nin bu keyfi ve haksız uygulamalarının derhal son bulması gerektiğini vurgulayarak, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli adımların atılmasını istedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.