Ekmen: ‘Devlet eliyle Dindarlık tutmaz’

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son 22 yılda eğitim ve bilim alanındaki başarısızlıklarının yanı sıra gençlerin dinden ve manevi değerlerden uzaklaştığını vurguladı.

Ekmen: ‘Devlet eliyle Dindarlık tutmaz’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 09.10.2024
9
A+
A-

Ekmen, “Sayılarla Türkiye’de İnanç ve Dindarlık” raporuna dayanarak, AK Parti’nin “dindar nesil yetiştireceğiz” vaadiyle eğitim sisteminde yaptığı değişikliklerin de etkili olmadığını ifade etti. Ekmen, konuşmasında şunları belirtti: “Allah’a en yüksek inançsızlık ve ibadet yapmada en düşük oranlar, AK Parti döneminde eğitim gören gençlerde görülüyor.” AK Parti’nin eğitim politikalarını eleştiren Ekmen, her on okuldan birinin imam hatibe dönüştüğünü ve müfredat değişikliklerinin sıkça yapıldığını ancak bu çabaların pozitif bilimlerde bir başarıya yol açmadığını söyledi.

“DEVLET ELİYLE DİNDARLIK SAĞLANAMAZ”

Ekmen, gençlerin dini ve manevi alandan uzaklaşmasının sebeplerini sorguladı. “Devlet eliyle dindarlık sağlanamıyor. Gençler söylenene değil, yapılanlara bakıyor” diyen Ekmen, Marmara Üniversitesi ve İbn Haldun Üniversitesi’nin birlikte hazırladığı rapora göre, 2002’de AK Parti’nin iktidara geldiği dönemde 6 yaşında ilkokula başlayan bir genç, AK Parti döneminde eğitim alarak büyüdüğünü hatırlattı. Ancak, bu süreçte gençlerin inanç seviyelerinin düşüş gösterdiğine dikkat çekti. Ekmen, “Allah’a kesin inanç oranı yüzde 85’e düşmüş. Allah’a kesin inançsızlık oranı ise yüzde 5,7” diyerek, bu durumun özellikle AK Parti döneminde üniversite eğitimi alan gençler arasında daha belirgin olduğunu ifade etti.

‘GENÇLER DİNDEN UZAKLAŞIYOR’

Konuşmasında, gençlerin dinden uzaklaşma sebeplerini sorgulayan Ekmen, şu soruları yöneltti: “Niçin gençler dinden uzaklaşıyor? Tarzı siyasetinizden mi, kurduğunuz medya düzeninden mi, yarattığınız adalet sisteminden mi, yaptığınız gösteriş ve israf düzeninden mi, yoksa ayyuka çıkan yolsuzluklardan mı?” Ekmen, 22 yılın sonunda AK Partili milletvekillerini bu konu üzerinde bir muhasebeye davet etti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.