Eğitim Öğretime Hazırlanıyorlar

Okulların açılmasına ve yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına az bir süre kala okula başlayacak öğrenciler, yanlarında velileriyle birlikte kırtasiyelerin yolunu tutmaya başladı.

Eğitim Öğretime Hazırlanıyorlar
Reklam Bloğu
Yayınlama: 19.08.2024
3
A+
A-

2024- 2025 eğitim-öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Artan kırtasiye fiyatları ise velileri şimdiden düşündürmeye başladı.  Okul için her türlü araç ve gerecin satıldığı kırtasiyelerde hareketlilik de başlamış oldu.

KIRTASİYELERDE HAREKETLİLİK BAŞLADI

Kırtasiyelerde kendi eksiklerini gidermek ve eğitim öğretime hazır hale gelmek için hummalı bir çalışmaya girdiler. Okulların açılmasına kısa bir süre kala, piyasada yaşanan canlılık hissedilirken, bütün okul malzemelerini hazırlayan kırtasiyeler, en çokta Çin malı ürünlerden ve zincir marketlerin kırtasiye malzemeleri satmasından dert yanıyor. Çin malı ürünler bütün kırtasiyelerin ortak sorunu haline geldi diyen kırtasiyeciler, alışveriş yapacak olan öğrenci velilerine seçici olmaları konusunda uyarıda bulundu.

‘ÇİN MALI ÜRÜNLERİ ALMAYIN’

Kandemir, “Piyasada çok sayıda Çin malı ürünlerin yer aldığını birçok ürünün insan sağlığına da zararlı olduğunu vurguladı. Ana sınıfından üniversiteye kadar bütün kırtasiye malzemelerini bulundurduklarını aktaran Kandemir, “Önceki yıllara oranla vatandaşlarımız yine de ürünlerin alımı sırasında seçici davranıyor. Piyasamız kalitesiz ürünlerle dolu. Ayrıca bizdeki fiyatlarda geçen yılkine oranla daha ucuz. Her yıl bir önceki yıla göre ucuzluyor” dedi.
Vatandaşların marka ürünlerine yönelmesi gerektiğini ve ucuz diye Çin malı ürünlere yönelmeyiniz. Ürününüz olacaksa kaliteli olmalıdır. Birde alışveriş yapmak isteyenler; alışverişlerini son güne bırakmamalıdır. Yoğunlukta alışverişler daha sıkıntılı olabiliyor.  Ülke çapındaki milyonlarca çocuk gibi, ilçemizde de yüzlerce çocuk okullarına uzun yaz tatilinin ardından merhaba demenin heyecanını yaşamakta. Ailelerde ise heyecanın yanı sıra bir de çocukların okul ihtiyaçlarını karşılama telaşı var. Anne babalar çocuklarına en uygun, kullanışlı, hem de şık çantalar, kalemler, silgiler, defterler almak için büyük telaşta” şeklinde konuştular.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.