‘Eğitim kalitesinin arttığı ve sorunların en aza indirildiği bir yıl olsun’

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla ilgili bir açıklama yaparak, yeni dönemin tüm eğitim çalışanları, öğrenciler ve veliler için hayırlı olmasını diledi. Önlü, bu yılın, eğitim sistemindeki dönüşümün temellerinin atıldığı, eğitim kalitesinin arttığı ve sorunların en aza indirildiği bir yıl olmasını temenni etti.

‘Eğitim kalitesinin arttığı ve sorunların en aza indirildiği bir yıl olsun’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 03.09.2024
8
A+
A-

Önlü, Millî Eğitim Bakanlığı’na seslenerek, eğitimde ortaya konulan hedeflere ulaşmak için sağlam adımlar atılması ve köklü sorunlara kalıcı çözümler getirilmesi gerektiğini vurguladı. Bakanlığın sürdürülebilir politikalar benimsemesinin ve bu politikaları belirlerken eğitim paydaşlarıyla istişare etmesinin önemine dikkat çekti.

TEMİZLİK VE GÜVENLİK SORUNLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı, özellikle eğitim kurumlarındaki temizlik ve güvenlik sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirtti. TYP’nin iptal edilmesiyle yerine getirilen İşgücü Uyum Programı’nın belirsizliği ve çalışanları tatmin etmeyen ücret seviyesinin, eğitim yöneticilerini endişelendirdiğini ifade etti. Önlü, bu durumun eğitim çalışanlarının çabalarını boşa çıkardığını ve temizlik ile güvenlik hizmetlerinde aksamalara neden olduğunu söyledi.

İSRAİL MENŞEİLİ ÜRÜNLERE BOYKOT ÇAĞRISI

Şehmuz Önlü, Filistin’deki zulme dikkat çekerek, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 3 Kasım 2023’ten beri devam eden okul kantinlerinde İsrail menşeili ürünlerin satışını boykot etme kararına bu yıl da destek verilmesi çağrısında bulundu. Önlü, eğitimciler olarak her gün öğrencilerine iyilik, merhamet ve adaleti öğretmeye çalıştıklarını, bu süreçte İsrail menşeili ürünlerin boykot edilmesinin onurlu bir duruşun göstergesi olduğunu ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.