Eğitim-Bir-Sen: Yeni eğitim yılında sorunlar çözülmeli, beklentiler karşılanmalıdır

2024-2025 eğitim-öğretim yılı başlarken Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, eğitimdeki sorunlara dikkat çekerek çözüm çağrısında bulundu.

Eğitim-Bir-Sen: Yeni eğitim yılında sorunlar çözülmeli, beklentiler karşılanmalıdır
Reklam Bloğu
Yayınlama: 09.09.2024
10
A+
A-

Öğretmen açığı, bölgesel dengesizlikler, sözleşmeli öğretmenlik ve mülakat uygulamaları gibi temel meselelerin hâlâ çözülmediğini belirten Önlü, “Eğitim sistemindeki dönüşümün sağlam temeller üzerine inşa edilmesi gerektiğini” vurguladı. Öğretmenlerin yeni müfredatı uygulamak için desteklenmesi gerektiğini ifade eden Önlü, öğretmenlerin iş koşullarının iyileştirilmesi ve öğretmen atamalarının hızlandırılmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca, mülakat uygulamasının kaldırılarak öğretmen alımlarının yalnızca KPSS puanına dayalı olarak yapılmasını önerdi.

ENFLASYON NEDENİYLE KAMU ÇALIŞANLARI ZORLANIYOR

Ekonomik sorunlara da değinen Önlü, enflasyon nedeniyle kamu çalışanlarının zorlandığını belirterek öğretmen maaşlarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. Eğitim çalışanlarının alım gücünün artırılması gerektiğini vurguladı. Önlü, öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi ve eğitim yöneticiliğinin profesyonel bir kariyer olarak yapılandırılması gerektiğini de ifade etti. Ayrıca, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına ödenmesi ve görevde yükselme sınavlarının düzenli olarak yapılmasının önemine dikkat çekti. Son olarak, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için caydırıcı tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti. Eğitim-Bir-Sen olarak yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Önlü, sorunların çözülmesi ve beklentilerin karşılanması gerektiğini ifade etti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.