EBAP ile okulların başarısı arttı

2022-2023 Eğitim Öğretim döneminde uygulamaya konulan EBAP meyvelerini vermeye başladı.

EBAP ile okulların başarısı arttı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 12.08.2024
13
A+
A-

Vali Ekrem Canalp’in vizyoner bakış açısıyla geliştirilen ve ilk olarak Edirne Valiliği döneminde Vali Ekrem Canalp tarafından hayata geçirilen, Batman Valiliğine atanmasıyla özgün bir proje olarak  İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE koordinasyonunda uygulamaya konulan Eğitimde Başarıyı Artırma Projesi (EBAP) ile; okulların başarı oranı her yıl giderek artarken,  okullar arasındaki farklılıklar en aza indirilmiş ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanarak, kurumsal hafıza oluşturulmuş, veriye dayalı yönetim anlayışı kurulmuş ve proje tabanlı çalışma-araştırma-inceleme kültürü oluşturuldu.

YKS’DE İLK 10 BİN SIRALAMASINA 383 ÖĞRENCİ GİRDİ

Başarının bütüncül bir kavram olduğundan hareket eden ve okullarımızın akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlarında başarı ivmesini arttırmak temel amacıyla 2022-2023 Eğitim Öğretin döneminde uygulamaya konulan EBAP meyvelerini vermeye başladı. Projenin etkin bir şekilde uygulanmasıyla bu yıl Üniversite sınavı YKS’de başarı sıralamasında ilk 10.000’de geçen sene 79 olan öğrenci sayısını 134’e; ilk 30.000 de geçen sene 182 olan öğrenci sayısı bu yıl 383’e ulaştı. Süreli yayın edinmede %73 artış sağlanmıştır,  Sosyal medya hesaplarında %57 oranında artışla yer alınmıştır.  Bilimsel Araştırma-Geliştirme Faaliyetlerinde %27 oranında artış sağlanmıştır,  Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde %43 artış sağlanmıştır.

KİTAP FUARI ZİYARETLERİNDE ARTIŞ

Anaokullarımızda  % 120 oranında ziyaret artışı sağlanmıştır, İlkokullarımızda %144 oranında ziyaret artışı sağlanmıştır, Ortaokullarımızda %139 oranında ziyaret artışı sağlanmıştır, Liselerimizde %133 oranında ziyaret artışı sağlanmıştır.

KÜTÜPHANEYE GİTME ORANI ARTTI

Anaokullarımızda %183 oranında ziyaret artışı sağlanmıştır, İlkokullarımızda %63 oranında ziyaret artışı sağlanmıştır,  Ortaokullarımızda %98 oranında ziyaret artışı sağlanmıştır, Liselerimizde %80 oranında ziyaret artışı sağlanmıştır. Anaokullarımızda %52 oranında ziyaret artışı sağlanmıştır, İlkokullarımızda %67 oranında ziyaret artışı sağlanmıştır, Ortaokullarımızda %56 oranında ziyaret artışı sağlanmıştır, Liselerimizde %80 oranında ziyaret artışı sağlanmıştır.

ULUSAL YARIŞMALARDA BÜYÜK BAŞARI

Ulusal düzeyde yapılan yarışmalarda ilk 3.dereceye girme sayısında, Ortaokullarımızda %309 başarı elde edilmiştir.  Liselerimizde %150 başarı elde edilmiştir. Okullarımızın Kurumsal Sosyal Medya Hesapları Takipçi Sayılarında, Instagram uygulaması takipçi sayıları %93 oranında artırılmıştır, X uygulaması takipçi sayılarında %96 oranında artırılmıştır,

YKS’DE BAŞARI %110 ARTTI

YKS Başarı sıralamasında ilk 10 bine giren öğrenci sayılarında önceki yıla göre %70 oranında , YKS Başarı sıralamasında ilk 30 bine giren öğrenci sayılarında önceki yıla göre %110 oranında  başarı artırılmıştır. EBAP projesi kapsamındaki kriterlerden biri olan Milli Eğitim Bakanlığı EBA (Eğitim Bilişim Ağı) eğitim platformunu kullanım sürelerinde 2024 yılında öğretmen EBA izleme oranlarına göre ilimiz Türkiye’de 1.sırada, öğrencilerin EBA izleme oranlarında da 4.sırada yer aldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.