DSİ yatırımları masaya yatırıldı

Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında düzenlenen değerlendirme toplantısında, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından ilimizde yürütülen önemli projeler masaya yatırıldı. Toplantı Valilik toplantı salonunda gerçekleşti ve çok sayıda kurum temsilcisi katıldı.

DSİ yatırımları masaya yatırıldı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 16.10.2024
11
A+
A-

SİLVAN VE GARZAN BARAJI PROJELERİ GÜNDEMDE

Toplantıda, DSİ’nin Silvan ve Garzan Barajı’ndan içme ve endüstriyel amaçlı su temini projeleri, Batman Çayı’nın ıslahı, rekreasyon alanları ve taşkın koruma projeleri gibi kritik konular ele alındı. Ayrıca Batman Seracılık OSB Projesi, Batman ili Kuşaklama Projesi ve şehir içi dereler için taşkın kontrolü planlama projeleri de değerlendirildi.

VALİ’DEN GENÇ NÜFUS İÇİN İSTİHDAM VURGUSU

Vali Canalp, konuşmasında Batman’ın genç nüfusuna dikkat çekerek, bu gençlerin istihdam edilebilmesi için sanayi yatırımlarının hızlandırılması gerektiğini vurguladı. İlgili kurumların koordineli çalışarak projeleri en kısa sürede tamamlaması gerektiğinin altını çizdi.

SON PROJELER DEĞERLENDİRİLDİ

Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, DSİ tarafından yürütülen yatırımların mevcut durumu hakkında kapsamlı bir sunum yaptı. Toplantı, projelere ilişkin değerlendirme ve görüş alışverişi ile sona erdi. Toplantıya Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, DSİ 10. Bölge Müdürü Zafer Akın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer ve diğer ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.