Diş Hekimliği Fakültesi ile SGK arasında hasta kabulü için sözleşme imzalandı

Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, hasta kabulüne yönelik önemli bir adım attı.

Diş Hekimliği Fakültesi ile SGK arasında hasta kabulü için sözleşme imzalandı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 17.10.2024
13
A+
A-

Ankara’da, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı’nda gerçekleştirilen imza töreniyle, Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, SGK ile anlaşmalı olarak hizmet verebilmek için gerekli sözleşmeyi imzaladı. Bu sözleşmeyle, bölgedeki diş sağlığı hizmetlerinde büyük bir adım atılmış oldu.

SÖZLEŞME ANKARA’DA İMZALANDI

SGK ile yapılan bu önemli anlaşma, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Doç. Dr. Eren Usul tarafından imzalandı. Anlaşma ile Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, SGK ile anlaşmalı olarak diş sağlığı hizmetleri sunacak. Rektör Demir, konuyla ilgili açıklamasında, “Sosyal güvence ile hastalarımıza hizmet vermek için gerekli adımları attık, Medula şifresinin alınmasıyla kısa süre içinde hasta kabulüne başlayacağız,” dedi.

MEDULA SİSTEMİNE DAHİL OLACAK

Hasta bakımı sürecinin bir sonraki aşamasında, hastanenin SGK Medula sistemine dahil edilmesi için başvuru yapıldı. Başvuru, Hastane Kurum Sorumlusu ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Veysel Eratilla adına gerçekleştirildi. Kasım ayı içinde Medula şifresinin alınmasıyla birlikte hastane, SGK güvencesi altındaki hastalar için hizmet vermeye başlayacak.

REKTÖR DEMİR ‘BÖLGE HALKINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK’

Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi inşaatının ihale süreci ise 27 Ağustos 2024 tarihinde tamamlanmış olup, sözleşme aşamasına gelindi. Hastane temelinin yakın zamanda atılması planlanıyor. Bu süreçte, merkez kampüste bulunan Diş Hekimliği Fakültesi, geçici olarak diş sağlığı hizmeti vermeye devam edecek. Rektör Prof. Dr. İdris Demir, hastanenin bölge halkına büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Hastanemiz şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun,” şeklinde konuştu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.