Dicle Elektrik Ar-Ge Merkezi sektöre yön veren projeleriyle dikkat çekiyor

Teknoloji ve Ar-Ge yatırımlarıyla elektrik dağıtım sektöründe öncü konumda bulunan Dicle Elektrik, Türkiye’de ilk niteliğindeki çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

Dicle Elektrik Ar-Ge Merkezi sektöre yön veren projeleriyle dikkat çekiyor
Reklam Bloğu
Yayınlama: 27.09.2024
15
A+
A-

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, teknoloji ve Ar-Ge yatırımlarıyla sektörde öncü bir rol üstlendiklerini belirterek, “Elektrik dağıtımında yeni bir dönemin kapısını aralıyoruz” dedi. Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan projelere imza atan Dicle Elektrik, verimlilik ve müşteri odaklı çalışmalarıyla sektördeki diğer elektrik dağıtım şirketlerine örnek oluyor.

AR-GE MERKEZİNDEN YENİLİKÇİ PROJELER

Dicle Elektrik, “Makaralı Aydınlatma Direği” ve “Köstebek” gibi yenilikçi projelerle karbon salınımını azaltırken, enerji kayıplarını minimize ediyor. Arvas, “60’tan fazla nitelikli proje geliştirdik. Bu projelerle hizmet bölgemizde sürdürülebilir bir altyapı oluşturmayı ve müşteri memnuniyetini artırmayı hedefliyoruz” dedi.

KARBON AYAK İZİNİ AZALTAN AYDINLATMA DİREKLERİ

“Makaralı Aydınlatma Direği” projesi ile iş kazalarını azaltmayı ve bakım süreçlerini hızlandırmayı amaçlayan şirket, karbon salınımını da önemli ölçüde azaltıyor. Arvas, projenin yaygınlaşmasıyla her 100 kilometrede %30 oranında karbon ayak izinin silineceğini öngördüklerini belirtti.

KAÇAK KULLANIMA SON: “KÖSTEBEK” PROJESİ

Dicle Elektrik’in 2020 yılında hayata geçirdiği “Köstebek” projesi, yeraltı kablo şebekelerinde kaçak kullanımı tespit etmeyi ve enerji kaybını önlemeyi hedefliyor. Akıllı sayaçlardan elde edilen verilerle, kaçak yapılan bölgeler hızla belirleniyor ve usulsüz kullanımın önüne geçilerek ülke ekonomisine katkı sağlanıyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.