DEVA’lı Ekmen: ‘Katiller, adil olmayan yargı ve cezasızlıktan güç aldı’

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Diyarbakır temaslarında vahşice öldürülen ve Türkiye’nin yüreğini parçalayan Narin’in mezarını da ziyaret etti.

DEVA’lı Ekmen: ‘Katiller, adil olmayan yargı ve cezasızlıktan güç aldı’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 11.09.2024
12
A+
A-

Katillerinin, iş birlikçilerinin ve bilerek susanların hak ettikleri cezaları almaları için mücadele edeceklerini belirten Ekmen, “Katiller ve işbirlikçileri çürümüş sosyoloji, işlevsiz yargı düzeni, caydırıcı olmayan ceza ve infaz sisteminden güç almış olabilir ama bu alçak hareket, 7’den 70’e Türkiye’nin bütününü kuşatan büyük bir dayanışma, ortak duygu ve acı paylaşımının duvarına çarptı.” dedi.

‘BU ALÇAK HAREKET DUVARA ÇARPTI’

Diyarbakır temaslarında Ekmen, küçük yaşta canice katledilen Narin’in mezarını ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Ekmen, “Arkadaşlarımız ile Narin’i ziyaret ettik, ruhuna dualarımızı göndererek Fatiha’mızı okuduk. Yaşamasını sağlayamadık ama katillerinin, iş birlikçilerinin ve bilerek susanların hak ettikleri cezaları alması için mücadele edebiliriz. Katiller ve işbirlikçileri çürümüş sosyoloji, işlevsiz yargı düzeni, caydırıcı olmayan ceza ve infaz sisteminden güç almış olabilir ama bu alçak hareket, 7’den 70’e Türkiye’nin bütününü kuşatan büyük bir dayanışma, ortak duygu ve acı paylaşımının duvarına çarptı. Bu çirkin infaz, toplumsal çürümüşlüğü ve arınmamızı, ceza ve infaz sisteminden kaynaklanan sorunları konuşmak için acı bir imkana dönebilir. Soruşturma sürecinde sosyal medya spekülasyonlarına değil, yetkili makamlar ve Diyarbakır Barosu’nun açıklamalarına itibar etmek doğru olur.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.