DEVA Partisi Sözcüsü Şahin: “Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti Ankara’ya yakışır şekilde havalimanı metrosu ne zaman yapılacak?”

DEVA Partisi Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Av. İdris Şahin, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Şahin’in gündeminde havalimanına yeterli metro yapılmadığı için Ankaralı vatandaşların yaşadığı ulaşım sıkıntıları vardı.

DEVA Partisi Sözcüsü Şahin: “Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti Ankara’ya yakışır şekilde havalimanı metrosu ne zaman yapılacak?”
Reklam Bloğu
Yayınlama: 02.08.2024
10
A+
A-

DEVA Partisi Sözcüsü Şahin TBMM’de seçim bölgesi olan Çubuk ilçesinden vatandaşları ağırladı. “Dünya’da başkentinde havalimanı olup da, havalimanına metro ulaşımı olmayan tek ülke üzülerek ifade ediyoruz ki; Türkiye’dir.” diyen Şahin, bölge halkının sıkıntılarını dile getirdi.

 

 

Şahin’in konuşması şu şekilde:

 

 

“AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs Genel Seçimlerinden hemen 3 gün önce 11 Mayıs 2023’te  Pursaklar ilçesi Hicret Camisi Meydanı’nda düzenlenen mitingde “Kuyubaşı-Esenboğa Havalimanı-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi metro hattı projesini yatırım programına aldık. Yakında ihalesine çıkacağız.” dedi. Bir diğer müjde veren isim ise; AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Turgut Altınok, 3 şubat 2024 te Çubuk’ta seçim ziyareti kapsamında bizzat çubuklulara Çubuk’a metro hattı yapılacağını açıkladı. Akabinde hemen 1 hafta sonra 10 şubat 2024 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 Yılı Yatırım Programı’na Kızılay-Esenboğa Metro Hattı’nı da aldıklarını söyleyerek “En kısa zamanda ihalesini yapacağız.” diye duyurarak bir müjde de bakan verdi.

 

Sayın Erdoğan genel seçimlerin hemen öncesinde verdiği müjdeyi,  yerel seçimden 1 hafta önce 23 Mart 2024, partisinin Ankara mitinginde yeniden verdi. Alanda 200 bin kişinin bulunduğu bilgisini aldığını aktaran ve Ankara’ya yapılacak yeni metroların müjdesini veren Erdoğan, “Toplam 7 istasyonlu Keçiören Kuyubaşı-Esenboğa Havalimanı-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi metro hattını yatırım programına aldık, yakında ihalesine çıkacağız.” dedi. Alanda bu müjdeye bizzat şahit olan Erdoğan’ın deyimiyle sayıları 200 bini bulan vatandaşlarımız olsun, bütün Ankaralı hemşerilerimiz olsun verilen sözün tutulmasını beklemektedir. Bizler de buradan DEVA Partisi’nin Ankara Milletvekili olarak, partimizin Çubuk ilçe teşkilatı ve Çubuklu hemşerilerimizle birlikte milletin kürsüsünden 22 yıllık iktidarınıza soruyoruz;

 

“Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti Ankara’ya yakışır şekilde, havalimanı metrosu ne zaman yapılacaktır?” Sayın Erdoğan’ın deyimiyle “Delikanlı adam verdiği sözü tutar.” sözü mucibince iktidarın delikanlıları verdikleri sözün gereğini ne zaman yerine getirecek? Getirmeyecekler ise açıkça Ankara halkından bir özür dilemeyi düşünüyorlar mı?”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.