DEVA Partili Şahin’den Bakan Uraloğlu’na ‘bitmeyen yol’ sorusu: Vatandaşımız 518 gündür seyahat çilesi çekiyor

DEVA Partili Şahin’den Bakan Uraloğlu’na ‘bitmeyen yol’ sorusu: Vatandaşımız 518 gündür seyahat çilesi çekiyor
Reklam Bloğu
Yayınlama: 09.08.2024
12
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili İdris Şahin, Ankara’nın Çubuk ve Çankırı’nın Şabanözü ilçelerini birbirine bağlayacak olan yol yapım projesiyle ilgili, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Şahin, 148 günde biteceği sözü verilen projenin, 518 gündür bitirilemediğine dikkat çekti.

 

Şahin, verdiği yazılı soru önergesinde, yol yapım çalışmalarına 14 Ekim 2022 başlandığını hatırlatarak, 11 Mart 2023 tarihinde çalışmaların tamamlanacağının kamuoyuyla paylaşıldığını kaydetti.

 

İktidar yetkilileri yolun tamamlanacağını dile getiriyor ama sonuç yok

“Bakanlığınıza bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre; Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü’nün görev alanında kalan Ankara’nın Çubuk ilçesi ile Çankırı’nın Şabanözü ilçesini bağlayan karayolunun km:0+000-9+700 kısmî bölümü için yol yapım ihalesine, 15 Eylül 2022 tarihinde onay verilmiş ve 21 Eylül 2022 tarihinde ilgili firmaya ihale edilmiştir. Bu ihale kapsamında sözleşmesi 10 Ekim 2022 tarihinde imzalanan işin yapımı için çalışmalara 14 Ekim 2022 günü başlandığı, 9 bin 700 metre toprak tesviye, sanat yapıları, üstyapı(BSK) yapım işi olan ihale duyurusunda yapım işi için 148 gün süre verilen yatırımın 11.03.2023 tarihinde tamamlanmasının hedeflendiği kamuoyuyla paylaşılmıştır. Yolun tamamının yapılacağı iktidar yetkililerince farklı zamanlarda birçok kez dile getirilmiş fakat yolun devamı niteliğinde diğer kısımlarının yapımına, ihale şekline ve bitirileceği tarihe dair kamuoyuyla resmi verilere dayanan bir bilgi paylaşılmamıştır.”

 

Miting alanlarında sözler verildi

Şahin, 23 Haziran 2023 tarihinde konuyla ilgili bir soru önergesi daha verdiğini ifade ederek, “Şahsınız Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak yerel seçimlerden hemen 1 hafta önce 24 Mart 2024 tarihinde gittiğiniz Şabanözü ilçesinde gerçekleştirdiğiniz seçim mitinginde AK Parti Çankırı Milletvekili ve İl Başkanını da yanınıza alarak yaptığınız konuşmada ‘Biz çok uzamadan Şabanözü’nü Çubuk’a oradan dolayısıyla Ankara’ya bölünmüş yolla bağlamış olacağız.’ dediniz. Yine şahsınıza 23.06.2023 tarihli vermiş olduğumuz soru önergesinde bu güzergahta GSM operatörlerinin yetersizliğini dile getirmiştik. Bu hususta da yine aynı mitingde ‘Şabanözü Ankara kara yolu üzerinde telefonun çekmediği noktaların olduğunu da bildiğinizi, onu da en kısa zamanda halledeceğinizi’ söylediniz.” dedi.

 

Mevcut karayolu çok dar; binlerce vatandaşımızın canı tehlike altında

Şahin, binlerce vatandaşın karayolu güzergahını kullandığına dikkat çekerek, “Başkentimizin Pursaklar, Akyurt ve Çubuk ilçelerinde ikamet eden sayıları 3 bini bulan vatandaşlarımız Çubuk-Şabanözü karayolunu kullanarak Çankırı ili Şabanözü ilçesinde organize sanayii bölgesinde bulunan fabrikalarda vardiyalı olarak çalışmakta ve günlük bu yolu gidiş-dönüş olarak kullanmaktadır. Beraberinde Şabanözü, Orta ve Çerkeş ilçeleri ve köylerinde bulunan vatandaşlarımızda bu karayolu hattını kullanmaktadır. Bu gidiş ve dönüşlerde mevcut karayolumuzun çok dar oluşu ve sağlıklı kullanıma uygun olmadığı bilinmektedir. Yol çalışmasının arzu edilen boyutta olmaması nedeniyle büyük mağduriyetler yaşanmaktadır. ‘Çubuk-Şabanözü-Orta-Çerkeş karayolumuz güvenli ve sağlıklı bir yol olarak ne zaman bitecektir?’ sorularını içeren 23.06.2023 tarihli soru önergesi yöneltmiştik.” ifadelerini kullandı.

 

Çalışmalar karınca hızıyla devam etmektedir

“Tarafınızdan yapılan ihale ya da ihalelere istinaden iş bitirme tarihiyle, resmi verilerle ayrıntılı cevap vermekten ve devlet ciddiyetinin gerektirdiği vakardan uzak bir şekilde soru önergemizin veriliş tarihinden 2 ay sonra 24/08/2023 tarihinde “çalışmaların devam ettiği” yönünde cevap verilmiştir. Çalışmaların devam ettiği o yolu kullanan ve yapım sürecinin de ekstra olarak mağdur ettiği vatandaşlarımız tarafından görülmekte fakat çalışmalar, verilen cevabın üzerinden dahi 1 yıl geçmesine rağmen ‘karınca hızıyla’ devam etmektedir.”

 

Şahin, Bakan Uraloğlu’na şu soruları yöneltti:

 

  1. Söz konusu yapım işi ihalede hedeflenen 11.03.2023 tarihinden günümüze 09.08.2024 tarihi itibariyle 518 gün geçmesine rağmen iş bitirimi gerçekleşmemiştir. Hedeflenen sürenin fazlasıyla aşılma gerekçesi nedir?

 

  1. İktidarınız yıllara sâri şekilde her seçim öncesi vatandaşlarımıza yolun yapılacağı vaadini vermiştir. Verilen sözü tutmaya gelince aynı istikrarı gösterememiştir. Çubuk-Şabanözü karayolumuz güvenli ve sağlıklı bir yol olarak ne zaman bitecek ve yolcularımızın yol yapılmamasından ötürü yıllarca süren, şimdi de devam eden yol inşasından dolayı seyahatteki çilesi hangi tarihte son bulacaktır?

 

  1. Esenboğa Havalimanına sınır, Çubuk-Şabanözü yolunda pek çok noktada çekmeyen GSM operatörlerinin altyapı sorunundan dolayı Ankara’nın yanı başında vatandaşların daha sağlıklı iletişim kurabilmesi için bu bölgede bulunan yerleşim yerlerinin iletişim ihtiyacının sağlanması için gerçek bir çalışmanız var mıdır? Varsa hangi tarihte bu sorun çözülecektir?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.