DEVA Partili Ekmen, yangınla mücadele ihalelerinin iptalini sordu

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, orman yangınlarına karşı alınan önlemlerin yetersizliği ve hayati projelerin iptali hakkında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya soru önergeleri verdi. Ekmen, tasarruf tedbirlerinin yangınla mücadeleye olan etkilerini sorgulayarak, orman yangınlarına müdahale kabiliyetinin olumsuz etkilendiğini dile getirdi.

DEVA Partili Ekmen, yangınla mücadele ihalelerinin iptalini sordu
Reklam Bloğu
Yayınlama: 02.07.2024
11
A+
A-

“ORMAN YANGINLARINA KARŞI ALINAN ÖNLEMLER YETERSİZ”

Mehmet Emin Ekmen, TBMM’ye sunduğu önergelerde, her yıl tekrarlanan orman yangınlarının doğaya ve canlılara büyük zararlar verdiğini vurguladı. “Orman yangınlarına karşı alınan önlemler yetersiz kalmakta ve yangınlara hızlı müdahale edilememektedir” dedi.

TASARRUF TEDBİRLERİNİN OLUMSUZ ETKİLERİ

Ekmen, yangınla mücadele kapsamında açılan yeni orman yolları işlerinin tasarruf tedbirleri nedeniyle durdurulduğunu ve birçok hayati öneme sahip projenin iptal edildiğini belirtti. “Bu projelerin iptali, yangınla mücadele çalışmalarında ciddi aksaklıklara neden olmakta ve yangınlara müdahale kabiliyetimizi olumsuz etkilemektedir,” diye ekledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.