DEVA Partili Ekmen: “Kanun teklifi, nitelikli öğrencilerin bu mesleğe yönelmelerini engelleyecektir.”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu toplantısına katılarak görüşülen Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

DEVA Partili Ekmen: “Kanun teklifi, nitelikli öğrencilerin bu mesleğe yönelmelerini engelleyecektir.”
Reklam Bloğu
Yayınlama: 08.07.2024
15
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu toplantısında Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi hakkında eleştirilerde bulundu. Ekmen, teklifin daha çok mesleğe kabul ve disiplin merkezli olduğunu belirterek, öğretmenlerin bu konuda ciddi itirazları olduğunu vurguladı.

KANUN TEKLİFİ YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ

Eğitim ve öğretim süreçleri arasındaki bağın eksikliğine dikkat çekerek, Yükseköğretim ile Milli Eğitim arasındaki ilişkisizliğin giderilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, mesleki eğitim ve sanayinin ihtiyaçları arasındaki bağlantının yeniden kurulması gerektiğini belirtti. Ekmen, Anayasa’ya aykırılık iddialarının ciddiye alınması ve kanun teklifinin bu çerçevede yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

‘MÜLAKAT SİSTEMİ KALDIRILSIN’

Kanun teklifinin nitelikli öğrencilerin öğretmenlik mesleğine yönelmelerini engelleyeceğini ve eğitim fakültelerine olan cazibeyi azaltacağını belirtti. Öğretmenlik mesleğinin toplumsal itibarının artırılması gerektiğini vurgulayan Ekmen, ayrıca mülakat sisteminin kaldırılması, özel okullar ve yurtların denetimi, farklı dil ve lehçelerde öğretmen atamalarının yetersizliği, mevsimlik tarım işçilerinin durumu gibi konulara da değindi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.