DEVA Partili Ekmen: “Diyanet işleri başkanlığının kendi vatandaşlarımızı Suud makamlarına ihbar etmesi kabul edilemez”

DEVA Partili Ekmen: “Diyanet işleri başkanlığının kendi vatandaşlarımızı Suud makamlarına ihbar etmesi kabul edilemez”
Reklam Bloğu
Yayınlama: 12.06.2024
36
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, ticari vizeyle Suudi Arabistan’da bulunan ve hac farizasını yerine getirmek isteyen vatandaşların yaşadığı sorunları TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirerek Dışişleri Bakanı Sayın Hakan Fidan’dan acil çözüm talebinde bulundu. Daha sonra sorunun başka boyutları ortaya çıkınca Ekmen, X platformu üzerinden açıklamalarda bulundu.

“Hac farizası için Suudi Arabistan’da bulunan vatandaşlarımız vize çeşidi bahane edilerek sınır dışı edilmektedir”

Hac vizesi dışında ticari vize veya başka bir vizeyle Suudi Arabistan’da bulunan ve hac farizasını yerine getirmek isteyen vatandaşların ciddi zorluklarla karşılaştığını vurgulayan Ekmen, “Bu vatandaşlarımız, sıkı güvenlik tedbirleriyle karşılaşmakta, parmak izi takibiyle otellerden alınıp sınır dışı edilmektedirler.” dedi.

Ekmen, Bakan Fidan’a sorunun çözümü için çağrıda bulundu

Ekmen, bu durumun vatandaşlarımız için büyük bir mağduriyet yarattığını ifade ederek, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a şu çağrıda bulundu:

“Bugün itibarıyla Mekke’de bulunup hac farizasını yerine getirmek isteyen ama hac vizesine sahip olmayan vatandaşlarımız, Dışişleri Bakanımız Sayın Hakan Fidan’dan, Suudi Arabistan yetkilileriyle görüşerek bu sorunu çözmesini talep etmektedir.”

Engellenme talebinin Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden geldiğine dair bir video ortaya çıktı

Milletvekili Ekmen’in soruna çözüm bulmak için yapmış olduğu bu açıklamanın ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talebiyle Suudi yetkililerin ticari vizeyle gelen hacı adaylarına zorluk çıkardığına dair bir video ortaya çıktı. Ekmen, bu videoya tepki göstererek sosyal medya platformu X üzerinden söz konusu videoyu da alıntılayarak şu açıklamalarda bulundu:

“Diyanete verilen ülke kontenjanı dışında, bir imkân fırsat bulup hac vizesi dışındaki vizelerle hacca gidenlerin sorunlarını dün mecliste ifade etmiştim. Bu videoya göre hacı adaylarının üzerindeki Suud baskısını Diyanet talep etmiş. Sebebi de 10-12 yıl kura bekleyenlerin hakkını yedirmemekmiş. Böyle bir mantık olabilir mi?”

Videoda, Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinin ticari vizeyle gelen hacı adaylarının engellenmesini, Suudi yetkililerden talep ettiği görülüyor.

Diyanet’in gerekçesi ise 10-12 yıl kura bekleyenlerin hakkını korumak olarak belirtilmiş. Ekmen, bu durumu eleştirerek, böyle bir mantığın kabul edilemez olduğunu, gidebilen hacı adaylarının zaten ülke kotası dışında gittiklerini vurguladı. Milletvekili Ekmen “Bu şartlarda Diyanet işleri başkanlığının kendi vatandaşlarımızı Suud makamlarına ihbar etmesi kabul edilemez.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.