Deneyap Öğrencileri Malatya’da Batman’ı Temsil Etti

Batman Deneyap Atölyesi öğrencileri, Malatya’da düzenlenen Deneyap Türkiye Kış Kampı’nda başarıyla yer aldı. Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Petrolkent Gençlik Merkezi bünyesinde eğitim alan öğrenciler, bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarıyla dikkat çekti.

Deneyap Öğrencileri Malatya’da Batman’ı Temsil Etti
Yayınlama: 29.01.2026
4
A+
A-

Deneyap Türkiye tarafından düzenlenen kampa Batman’dan 4 lise ve 2 ortaokul öğrencisi olmak üzere toplam 6 öğrenci katıldı. Bir hafta süren programda öğrenciler; robotik, yazılım, mühendislik tasarımı, proje geliştirme ve takım çalışması konularında uygulamalı eğitimler aldı.

KIŞ KAMPINDA BATMAN RÜZGÂRI ESTİ

Kamp süresince teorik bilginin yanı sıra uygulamaya dayalı çalışmalara ağırlık verildi. Farklı illerden gelen öğrencilerle birlikte proje üreten Batmanlı gençler, problem çözme ve üretim odaklı düşünme becerilerini geliştirdi. Öğrenciler, Batman Deneyap Atölyesi’nde aldıkları eğitimler sayesinde kampa hızlı uyum sağladıklarını belirtirken, eğitmenler öğrencilerin özgüven ve motivasyonlarında belirgin artış gözlemlediklerini ifade etti. Kampın sonunda düzenlenen sunumlarda Batmanlı öğrenciler, hazırladıkları projeleri başarıyla tanıttı. Projeler, eğitmenler ve katılımcılar tarafından beğeni topladı. Yetkililer, bu tür kampların gençleri bilimsel düşünce ve teknoloji temelli üretime yönlendirmede önemli rol oynadığını vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.