Çocuklar için Glütensiz Dondurma şenliği

Çölyak hastalarının glütensiz gıdaya erişimini kolaylaştırmak amacıyla Batman Belediyesi tarafından açılan Glütensiz Cafe ve Fırın’da bir dondurma şenliği düzenlendi.

Çocuklar için Glütensiz Dondurma şenliği
Reklam Bloğu
Yayınlama: 04.09.2024
10
A+
A-

Çamlıtepe Mahallesi’nde bulunan Batman Belediyesi Glütensiz Cafe ve Fırın’da düzenlenen “Dondurma Şenliği” çölyak hastası çocuklar ve aileleri için unutulmaz bir gece oldu. Batman’da kayıtlı 940 çölyak hastası ve aileleri bir araya getiren şenliğine Belediye Eşbaşkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Demir Sevim, belediye meclis üyeleri de katıldı.  Çölyak hastası çocuklar ve davetlilere glütensiz dondurma ikram eden Belediye Eşbaşkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, çölyak hastalarının yaşamlarını kolaylaştırmak ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla bu tür etkinlikler düzenlediklerini belirttiler.

“ETKİNLİKLERİMİZ SÜRECEK”

Batman Belediyesi’nin dezavantajlı guruplar ve özellikle de çocuklar konusunda özel bir duyarlığa sahip olduğunu belirten Eşbaşkan Gülistan Sönük, “Çölyak hastaları, glüten içermeyen gıdaları bulmakta zorluk çekiyorlar. Özellikle tatlı ürünlerinden mahrum kalmaları, sosyal yaşamlarını ve beslenme alışkanlıklarını olumsuz etkiliyor. Biz de bu eksikliği gidermek ve çölyak hastalarına destek olmak amacıyla glütensiz cafe ve fırını hizmete açtık. Bugün sizleri burada görmekten, sizlerle bu şenlikte bir araya gelmiş olmaktan büyük keyif ve mutluluk duyuyoruz. Bu tür etkinliklerimiz ileriki zamanlarda da sürecek” dedi.

“MUTLULUĞUNUZ BİZİM İÇİN EN BÜYÜK ÖDÜL”

Eşbaşkan Yeşil Işık ise, Batman Belediyesi olarak çölyak hastalarının yanlarında olduklarını ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Işık, “Glütensiz Cafe ve Fırın’da çölyak hastalarının güvenle tüketebileceği birçok temel gıda ürünü, tatlılar ve içecekler sunuyoruz. Bu tür mekanlarla, çölyak hastalarımızın sosyal yaşamlarına da katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bugün de bu amaç doğrultusunda düzenlediğimiz etkinlikte, çocuklarımızın ve ailelerinin yüzündeki mutluluğu görmek bizim için en büyük ödül,” diye ekledi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.