Çocuk Koruma ve Antrenörlük Etiği Projesi TÜBİTAK’tan destek aldı

Üniversite Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuri Muhammet Çelik’in yürütücülüğünde geliştirilen “Spor Eğitiminde Teknoloji Destekli Çocuk Koruma ve Antrenörlük Etik Değerleri Farkındalık ve Uygulama Programı” projesi, TÜBİTAK’ın 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında kabul edildi.

Çocuk Koruma ve Antrenörlük Etiği Projesi TÜBİTAK’tan destek aldı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 17.10.2024
12
A+
A-

Bu proje, Türkiye genelinde Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle spor eğitiminde çocuk koruma ve antrenörlükte etik değerler üzerine yoğunlaşacak. Amaç, spor politikasına katkı sağlayarak, çocuklar ve antrenörler için etik değerler doğrultusunda eğitimler vermek. Proje süresi 24 ay olarak belirlenmiş olup, teknoloji destekli etkinliklerle çocukların ve antrenörlerin gelişimi hedefleniyor.

ÇOCUK KORUMA VE ETİK DEĞERLER ÜZERİNE SPOR EĞİTİMİ PROJESİ

Projede Doç. Dr. Nuri Muhammet Çelik’in yanı sıra, Dr. Öğr. Üyesi Mihraç Köroğlu, Dr. Öğr. Üyesi Erdal Çetin, Öğr. Gör. Dr. Burcu Yentürk ve Öğretmen Sinan Öncel araştırmacı olarak yer alacak. Ayrıca, Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, Doç. Dr. Ata Pesen ve Öğretmen Ramazan Avcı proje danışmanları olarak katkıda bulunacak. Proje kapsamında ayrıca 4 lisansüstü öğrenci bursiyer olarak görev alacak.

TÜBİTAK VE BAKANLIK İŞ BİRLİĞİ

Proje süresi boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerle çocuk koruma ve antrenörlükte etik değerler üzerine farkındalık ve bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık verilecek. Teknoloji destekli saha çalışmaları ve bilimsel araştırmalarla ulusal çapta sporda çocuk koruma politikasının geliştirilmesine önemli katkılar sunulması planlanıyor. Proje, TÜBİTAK, Üniversitemiz ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın koordinasyonuyla yürütülecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.