Batman’da Çocuk İstismarı İddiaları Meclis’e Taşındı

Batman’ın Kozluk ilçesinde evinin önündeki ipte asılı halde bulunan çocuğa ilişkin soruşturmanın adli tıp raporundaki cinsel istismar tespitlerine rağmen “somut delil yoktur” denilerek kapatılması, Meclis gündemine taşındı.

Batman’da Çocuk İstismarı İddiaları Meclis’e Taşındı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 11.10.2024
41
A+
A-

Batman’ın Kozluk ilçesinde evinin önündeki ipte asılı halde bulunan çocuğa ilişkin soruşturmanın adli tıp raporundaki cinsel istismar tespitlerine rağmen “somut delil yoktur” denilerek kapatılması, Meclis gündemine taşındı.

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, konuyu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a sordu.

Oduncu, soru önergesinin gerekçesinde; 8 yaşındaki Ş. S. isimli çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığı iddialarının ardından Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açıldığını ancak kimsenin gözaltına alınmadığını aktardı.

Önergede, Adli Tıp Kurumu’nun 27 Mart 2024 tarihli raporuna göre, olay yerinden alınan ve biri çocuk olmak üzere 3 erkek şahsın kıyafetleri incelenmesi sonrası hem kıyafetlerde hem de çocuğun genital bölgesinde sperm saptandığı bilgisine yer verildi.

Bu tespitlerin yer aldığı rapora rağmen ikinci bir adli tıp raporu hazırlandığını ve bu rapor sonucunda da soruşturmaya ilişkin kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildiğine dikkat çekilen önerge gerekçesinde, kararda cinsel istismar iddiaları ile ilgili herhangi bir değerlendirme yapılmadığı aktarıldı.

Önergede, olayın kamuoyuna yansımasının ardından Batman Barosu Başkanı Erkan Şenses ve Batman Barosu Genel Sekreteri M. Sabih Özer’in Kozluk Adliyesi’ne giderek soruşturma dosyasını incelemek istediğiancak savcılığın izin vermediği bilgisi de paylaşıldı.

Oduncu, Bakan Tunç’un yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

  • “Olay sonrası açılan soruşturma doğrultusunda yapılan incelemelerin sonuçları nelerdir?
  • Olayla ilgili olarak kimlerin ifadelerine başvurulmuştur?
  • Soruşturma kapsamında herhangi bir gözaltı işlemi gerçekleştirilmiş midir? Eğer gözaltına alma işlemi yapılmışsa, kimler gözaltına alınmış ve bunların sorgulama süreci nasıl ilerlemiştir?
  • Adli Tıp Kurumu’nca hazırlanan 27 Mart 2024 tarihli rapordaki bulgular ışığında söz konusu sperm örneklerinin ait olduğu şahıslar hakkında herhangi bir adli işlem yapılmış mıdır?
  • Rapora yansıyan cinsel istismar tespitlerine rağmen, dosyanın kapatılmasına neden olan kriterler nelerdir? Savcılığın bu konudaki değerlendirmeleri ve gerekçeleri nedir?
  • Soruşturma kapsamında hazırlanan kaç adli tıp raporu bulunmaktadır? İkinci bir adli tıp raporu hazırlatılmasının gerekçesi nedir?
  • Olayla ilgili alınan ek raporun içeriği nedir?
  • Kozluk Adliyesi’ne giderek soruşturma dosyasını incelemek isteyen Baro temsilcilerine inceleme izni verilmemesinin gerekçesi nedir?
  • Olayla ilgili bir yayın yasağı kararı alınmış mıdır? Herhangi bir yayın yasağı kararı yoksa, savcılığın olayla ilgili haberlerin kaldırılmasını talep etmesinin gerekçesi nedir?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.