Çiftçilere bu yıl verilecek Bitkisel Üretim destekleri açıklandı

Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2024 yılı için çiftçilere verilecek bitkisel üretim desteklerinin detaylarını açıkladı. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) dahil olan çiftçiler, belirlenen miktarlarda mazot ve gübre desteği alacaklar. Ayrıca çeşitli tarımsal üretim faaliyetleri için de özel teşvikler sağlanacak.

Çiftçilere bu yıl verilecek Bitkisel Üretim destekleri açıklandı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 30.08.2024
10
A+
A-

Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, arpa, buğday, yulaf gibi ürünler için dekar başına 185 TL, çeltik için 362 TL, pamuk için ise 472 TL destek verilecek. Organik bal üreticileri, arıcılık faaliyetleri için kovan başına 50 TL destek alacak.

TARIM VE ORMAN BAKANI’NDAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çiftçilere yönelik desteklerin üretim planlamasına katkı sağlayacağını belirtti. Yumaklı, 2025 yılı desteklerinin de önümüzdeki günlerde açıklanacağını duyurdu ve çiftçilere bereketli bir üretim dönemi diledi. Desteklemelerden yararlanmak isteyen çiftçiler, belirlenen süre içerisinde başvurularını yapmaları gerekmektedir. ÇKS’ye kayıtlı olmayan gerçek ve tüzel kişiler bu desteklerden faydalanamayacak. Bu karar, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek ve hükümlerini Tarım ve Orman Bakanı yürütecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.