Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, KOSGEB iş birliğiyle yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen hibe programı kapsamında esnafı geri ödemesiz destekten faydalanmaya davet etti.
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, KOSGEB iş birliğiyle yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen hibe programı kapsamında esnafı geri ödemesiz destekten faydalanmaya davet etti.
22 BİN AVRO HİBE VERİLECEK
Daha önce iki kez uygulanan programın üçüncü teklif döneminin başladığını belirten Çiftçi, şartları sağlayan esnaf ve sanatkârlara 22 bin avro (yaklaşık 1 milyon TL) tutarında geri ödemesiz hibe verileceğini söyledi. Hibe desteğinden; İmalat, Bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler, Bilimsel araştırma ve geliştirme alanlarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlar yararlanabilecek.
SON BAŞVURULAR 31 ARALIK
Foster Destek Programı’nın üçüncüsü olan hibe desteğinden; daha önce bu programdan faydalanmamış, yabancı uyruklu çalışan şartını yerine getiren ve 01.01.2024 tarihi ve öncesinde kayıtlı olan işletmeler yararlanabilecek. Başvurular 31 Aralık 2025 tarihine kadar yapılabilecek.
BAŞVURULAR KOSGEB’E YAPILACAK
Başvuruların doğrudan KOSGEB’e yapılabileceğini belirten Çiftçi, esnafın isterse danışmanları aracılığıyla ya da BESO’ya başvurarak destek alabileceğini ifade etti. Detaylı bilgi almak isteyen esnaf ve sanatkârların Alo Esnaf Hattı 0555 074 73 70 numarasını arayabileceği ya da BESO Hizmet Merkezi’ne başvurabileceği bildirildi. Başkan Çiftçi, “Oda olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Yeni dönemde proje ve destek birimi kurarak danışmanlığı bir üst seviyeye taşıyacağız” dedi.