Çiçek’ten Yerel Basına Destek Çağrısı!

Ak Parti MKYK Üyesi Murat Çiçek, Batman yerel basınının içinde bulunduğu zorluklar karşısında önemli bir destek çağrısında bulundu.

Çiçek’ten Yerel Basına Destek Çağrısı!
Reklam Bloğu
Yayınlama: 04.07.2024
29
A+
A-

Çiçek, yerel basının toplumun demokratikleşme sürecinde ve kentlerin gelişiminde kritik bir rol oynadığını vurguladı. Çiçek, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Basın önemli bir toplumsal kurumdur. Yerel basın ise yerel demokrasilerin, kent hukukunun ve bir kentin güçlenmesinin en önemli unsurlarındandır. Bu bağlamda kendi iç ihtilaflarının ve küslüklerinin enerjilerini sömürmesine rağmen, Batman yerel basınının kısıtlı imkanlarıyla bile Türkiye standartlarının çok üstünde bir düzeye sahip olduğuna canı gönülden inananlardanım. Çok iyi gazete ve gazetecilerimiz var.”

YEREL BASIN DESTEKLENMELİ!

Son dönemde yerel basının ilan alamaması ve kamu kurumları ile belediyelerin uyguladığı tasarruf tedbirleri nedeniyle yaşadığı zorlukları üzüntüyle takip ettiğini belirten Çiçek, “Tasarruf tedbirlerinin çok daha anlamlı yerlerde ve alanlarda uygulanması gerekirken, yerel basın gibi maliyeti çok daha düşük alanlarda uygulanması hakkaniyete aykırı olmuştur. Alınan bu yanlış merkezi karara rağmen, hem yerel kamu otoritesinin (valilik) hem de belediyenin basit ilm-i siyaset hamleleri ile vicdanımızı sızlatan bu durumu çözebileceklerine inanıyorum,” dedi.

‘HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ’

Çiçek, yerel basının desteklenmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Bir siyasetçi olarak gücümün yeteceği her konuda yerel basınımızın değerli şahsiyetlerine elimden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduğumu ifade etmek isterim,” şeklinde konuştu. Ayrıca, Batmanlı vatandaşlara yerel basını bireysel olarak destekleme çağrısında bulunan Çiçek, “Haber alma özgürlüğümüz açısından kusursuz bir şekilde hizmet aldığımız Batman yerel basınını bireysel olarak destekleme çağrısı yapmaktır. Gelin yerel gazetelerimizi sadece kamu kurumlarına ve az sayıdaki duyarlı işyerlerine hapsetmeyelim. Yerel basınımızı sadece internetten takip edip, pek çok emekçisini ekonomik sorunlarla baş başa bırakmayalım. Ekonomik gücü yeten her memleket evladı gerekirse ev aboneliği ile yerel basını desteklesin. Gazetelerimiz ve gazete kültürü tekrar evlerimize girsin. Batman yerel basını tekrar güçlensin. Batman’ın Batman yerel basınına her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Çünkü memlekette çözmemiz gereken çok iş ve sorun var. Yerel basının can çekiştiği bir memlekette o memleketin sorunlarının sağlıklı tespiti de mümkün olamaz. Ben şahsım adına eğer kabul ederlerse evim için abonelikler yapacağım. Gücü yeten tüm duyarlı dost ve hemşerilerimizi de abone olmaya davet ediyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.