Biz Geleceğiz: Gelecek de Bizim Projesinde eğitim faaliyetleri devam ediyor

Biz Geleceğiz: Gelecek de Bizim Projesinde eğitim faaliyetleri devam ediyor
Reklam Bloğu
Yayınlama: 11.09.2024
10
A+
A-

Batman Valiliği, Batman Üniversitesi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Batman İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Biz Geleceğiz: Gelecek de Bizim” projesi kapsamında 2-8 Eylül 2024 tarihleri arasında üç farklı etkinlik gerçekleştirildi. Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocukların bilişsel, sosyal ve psikomotor gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan bu etkinliklerde, çocuklara yönelik çeşitli atölye ve eğitim faaliyetleri düzenlendi.

SANATLA İLHAM ALDILAR

Üniversite Kozluk Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Zeynep Yılmaz tarafından düzenlenen “İlham Al, Harekete Geç Sanat Atölyesi”nde lise düzeyindeki çocuklar bir araya gelerek, “Çiçekler” temalı yağlı boya tablolar hazırladı. Atölyede, yaratıcılık, duygusal ifade ve el-göz koordinasyonunu geliştiren çalışmalar gerçekleştirildi.

DRAMA VE MÜZİKLE SOSYAL BECERİLER GELİŞTİRİLDİ

Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan İnci’nin yürüttüğü “Çocuklarda Drama ile Sosyal Beceri Geliştirme, Terapötik Aktivitelerle Oyun, Müzik ile Sanatsal Yeteneklerde Kazanım” etkinliğinde ise ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki çocuklar drama ve müzik aracılığıyla sosyal becerilerini geliştirdi.

CÜZDAN YAPIMI ATÖLYESİ İLE İNCE MOTOR BECERİLERİ DESTEKLENDİ

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Zeynep Eviz Bulut tarafından düzenlenen “Cüzdan Yapımı” atölyesiyle çocuklar hem günlük kullanıma uygun ürünler elde etti hem de ince motor becerilerini, yaratıcılık ve problem çözme yetilerini geliştirdi.

Etkinlikler, çocukların kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayarak başarılı bir şekilde tamamlandı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.