‘Belediyenin toplam borcu neden açıklanmıyor’

‘Belediyenin toplam borcu neden açıklanmıyor’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 25.10.2023
69
A+
A-

HEDEP Milletvekilleri yaptıkları ortak açıklamada Batman Belediyesinin hazine garantili dış borçla beraber özel bankalara, devlet bankalarına, İl banka, mal ve hizmet alımından kaynaklı özel firmalara olan toplam borcu ne kadar olduğunu sordular.

HEDEP Batman Milletvekilleri Zeynep Oduncu, Mehmet Rüştü Tiryaki ve Keskin Bayındır’ın Batman Belediyesi yönetiminin cevaplaması için sorular içeren ortak basın yaptılar. Ortak Basın açıklamasında “Batman kayyumu sözüm ona verdiğimiz araştırma önergesine cevap vermiştir. Ama verdiği cevapta sayılı bütün iddialarımızı da kabul etmiştir.

Bu yazdıklarının gereği Batman Milletvekilleri olarak hazine garantili borçla beraber Batman Belediyesinin toplam borcunun ne kadar olduğunu, yapılan bu borçların nerelere harcandığını, neden mal ve hizmet alımlarında rekabet koşulları yaratılmadan doğrudan teminler dışında ihalelerin %49.32 pazarlık usulü ile yapılarak istenilen kişilere istenilen fiyata çok düşük kırımlarla verilerek kurumu zarara uğratarak, birilerine haksız kazanç sağlandığını soruyoruz” denildi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.