Bilinçsiz su tüketimiyle mücadelede denetimler sıklaştı
Batman Belediyesi, yaz aylarında artış gösteren bilinçsiz su tüketimiyle mücadele amacıyla Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü (BASKİ) bünyesinde özel bir denetim ekibi kurdu. Ekip, içme suyunun bilinçli tüketimini sağlamak ve farkındalık oluşturmak üzere sahada aktif denetimlerini sürdürüyor.
BASKİ Müdürlüğü, içme suyu kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak için yürütülen çalışmalar kapsamında vatandaşlardan da destek beklediklerini açıkladı. Özellikle bahçe sulama ve tarımsal faaliyetlerde içme suyunun kullanılmaması gerektiği vurgulandı. Yetkililer, bu tür israf durumlarıyla karşılaşan vatandaşların Alo 153 Çağrı Merkezi veya 0 531 603 33 08 numaralı Whatsapp İhbar Hattı üzerinden bildirimde bulunabileceklerini hatırlattı.
Denetimlerde bazı ticari işletmelerin, mesken aboneliği üzerinden su kullandığı tespit edildi. Lokanta, berber, kahvehane, kafe ve oto yıkama gibi işletmelerin abonelik türleri yeniden düzenlenerek ticari abonelik kapsamına alındı.
Belediye, içme suyu şebekesinden tarımsal sulama yaptığı belirlenen kişilere yönelik en üst düzeyde cezai işlem uygulanacağını kamuoyuna duyurdu. Su kaynaklarının korunması ve adil kullanımın sağlanması amacıyla bu tür uygulamalara kesinlikle tolerans gösterilmeyeceği ifade edildi.