Batmanlı Dama ekibi Mardin’de kupa aldı

Mardin’in Bakırkire Vadisi’nde bulunan tarihi Mirzaoğlu Konağı, 26-28 Eylül tarihlerinde 3. Ulusal Dama Turnuvası’na ev sahipliği yaptı. Turnuvada Batmanlı Dama ekibi birinciliği elde etti.

Batmanlı Dama ekibi Mardin’de kupa aldı
Yayınlama: 02.10.2025
34
A+
A-

Türkiye Dama Federasyonu (TÜDAF) tarafından organize edilen turnuvada, yöre halkının kanaat önderlerinden Erol Mirzaoğlu’nun konaklama ve yemek ihtiyaçlarını karşıladığı etkinlik büyük ilgi gördü.

TURNUVADA BİRİNCİ OLDULAR

Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, İzmir, Batman, Muş ve Bingöl’den gelen toplam 70 kişilik usta damacı, üç gün boyunca kıyasıya mücadele etti. Oldukça çekişmeli ve dostane bir ortamda geçen turnuvada sporcular, hünerlerini sergileyerek izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı. Batmanlı dama ekibi martinde birinci gelerek kupayı elde etti. Batman’dan 9 kişilik bir ekibin katıldığı turnuvada, Batmanlı Hasan Yoğurt birinciliği elde etti. İkincilik Gaziantep’ten Ömer Başoğlu’nun olurken, Diyarbakırlı Metin Baran üçüncülük kürsüsüne çıktı. Etkinlik sonunda konuşan yetkililer, dama sporunun geleneksel bir oyun olarak yaşatılmasının önemine vurgu yaparak, farklı şehirlerden gelen sporcuların bu tür etkinliklerle kaynaştığını ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.