Batman’ın doktor açığını kapatın!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Batman’da hastanelerdeki poliklinik kapasitesinin önemli ölçüde yetersiz olduğuna vurgu yaparak, “Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan Batman’a nöroloji, göz, KBB ve cildiye alanında doktor atamasının bir an önce tamamlamasını ve 500 yataklı hastaneye ödenek aktarılmasını talep ediyoruz” dedi.

Batman’ın doktor açığını kapatın!
Reklam Bloğu
Yayınlama: 21.08.2024
16
A+
A-

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, memleketi Batman’ın doktor sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında gündeme getirdi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na çağrıda bulanan Ekmen, Batman’a doktor açığıyla ilgili gerekli atamaların yapılmasını istedi.

CİHAZ VAR AMA DOKTOR YOK!

Hastanelerdeki poliklinik kapasitesinin önemli ölçüde yetersiz olduğuna vurgu yapan Ekmen, “Hakkı teslim edelim; kadın doğum, dahiliye, genel cerrah gibi alanlarda talep karşılanıyor. Ama nöroloji, göz, KBB ve cildiye de 4-5 doktor var. 3 poliklinik var, yetmiyor.  Bazen aylarca gün alınıyor. Ben bu konuya nasıl müdahil oldum? İki ayrı vatandaşımız aynı hafta çocukları için MR çekilecek. İki ay sonraya randevu verilmiş. Niçin? Yeteri nörolog olmadığı için. Yani cihaz var ama yeteri doktor yok” diye konuştu.

İKİ AYLIK RANDEVULAR BİRİKTİ

Ekmen, doktorların ağır iş yükü altında ezildiğine dikkati çekerek, “Beş yıl mecburi hizmetlerini doldurunca da istifa edip özel sektöre geçiyorlar. Mesela buna da bir düzenleme gerekebilir. Yani bir doktor görev yaptığı yerde istifa ettikten sonra belirli bir süre özel sektöre geçmemeli. Yani yine devlet hastanesinde çalışmalı. Onun pozisyonu ikame edildiğinde tabii ki hürdür özel sektöre de geçebilir. Ama bugün hem vatandaşlarımız muayene olamıyor hem doktorlarımız insan onuruna aykırı şartlar altında çok yoğun çalışıyor, yetiştiremiyor. İki aylık randevular birikiyor” ifadelerini kullandı.

500 YATAKLI HASTANEYE ÖDENEK AKTARILMALI

Batman’a gerekli doktor atamasının yapılması gerektiğini ifade eden Ekmen, şunları kaydetti; “Bütün bu şartlar dikkate aldığında; Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan nöroloji, göz, KBB ve cildiye alanında doktor atamasının bir an önce tamamlanmasını, 500 yataklı hastaneye ödenek aktarılmasını ve Milli Sağlık Bakanlığı’nda bekleyen Hava Meydan Lojmanları arazisinin Sağlık Bakanlığına devriyle ilgili inisiyatif rica ediyoruz. Bakan Memişoğlu göreve yeni başladı. Mutlaka bu konular brifing olarak önüne gelmiştir. Ama biz de burada hatırlatmış olalım.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.