Batman’da Kadın Cinayetleri Yürüyüşle Protesto Edildi

Batman’da son dönemde artan kadın cinayetlerine tepki göstermek amacıyla Tevgera Jinên Azad (TJA) tarafından düzenlenen basın açıklaması ve yürüyüş geniş katılımla gerçekleştirildi.

Batman’da Kadın Cinayetleri Yürüyüşle Protesto Edildi
Reklam Bloğu
Yayınlama: 07.10.2024
15
A+
A-

Batman’da son dönemde artan kadın cinayetlerine tepki göstermek amacıyla Tevgera Jinên Azad (TJA) tarafından düzenlenen basın açıklaması ve yürüyüş geniş katılımla gerçekleştirildi. Batman Adliyesi önünde yapılan açıklamaya Batman Belediyesi Eşbaşkanları Gülistan Sönük, Yeşil Işık, Barış Anneleri Meclisi, DBP, DEM Parti Batman İl Örgütleri, Batman Emek ve Demokrasi Platformu, ÖHD, Batman Barosu ve çok sayıda vatandaş katıldı. “Bu ülkede kadın katliamı var, her yer suç mahalli” pankartının taşındığı etkinlikte, “Kadın kırımına hayır”, “Jin jiyan azadî” ve “Hebûna jinê hebûna jiyanê ye” yazılı dövizler açıldı.

Kadın Cinayetlerine Karşı Tepki: “Eşit ve Şiddetsiz Bir Yaşam İçin Mücadele Edeceğiz”

TJA Aktivisti Ruken Zeryam Işık Yıldız, açıklamada her güne kadın cinayetleriyle uyandıklarını belirterek, İstanbul’da Semih Çelik tarafından İkbal Uzuner ve Ayşegül Halil’in vahşice katledilmesine dikkat çekti. Kadınların bedenlerine yapılan işkencelerin cezasızlık politikaları ile cesaretlendirildiğini söyleyen Yıldız, “Kadın cinayetleri politiktir” diyerek, bu şiddetin önlenmesi için sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı. AKP hükümetinin kadın düşmanı politikalar izlediğini ifade eden Yıldız, “Kadınların kahkahasına, kaç çocuk yapacağına karışan bu iktidarın döneminde her yıl yüzlerce kadın katlediliyor,” dedi.

“Mücadeleyi Büyüteceğiz”

Kadınlara yönelik şiddetin artmasına karşı yılmadan mücadele edeceklerini belirten Yıldız, “Kadınlar katledilmesin diyenleri yargılıyorlar, ama biz mücadelemizi büyüteceğiz. Eşit, özgür ve şiddetsiz bir yaşam kurana kadar sokaklarda olacağız,” dedi. Kadınların mücadele alanlarını terk etmeyeceğini ifade eden Yıldız, şiddete ve failleri cesaretlendiren politikalara karşı hesap soracaklarını söyledi.

“Yılmadık, Yılmayacağız”

Batman Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Sönük ise kadınlara yönelik saldırıların asıl amacının kadınların özgürlük mücadelesini engellemek olduğunu belirterek, “Bu cinayetlerin sebebi iktidarın cezasızlık politikasıdır. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu zihniyeti yeneceğiz, yılmadık, yılmayacağız,” diye konuştu.

Kadınlar Yürüyüşle Tepkilerini Gösterdi

Yapılan konuşmaların ardından kadınlar yürüyüşe geçti. Batman Adliyesi’nden Batmanpark AVM önüne kadar süren yürüyüşte “Jin jiyan azadî”, “Erkek öldürüyor devlet koruyor” ve “Kadına uzanan eller kırılsın” sloganları atıldı. Çevredeki vatandaşlar da alkışlar ve korna sesleriyle yürüyüşe destek verdi.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.