Batman Valiliği ve İl Müftülüğü’nün ortak çalışmasıyla engelli vatandaşlara yönelik örnek bir proje başlatıldı. Proje kapsamında, Batman İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında görme ve işitme engelli kursiyerlere İşaret Dili ve Braille alfabesiyle Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler dersleri veriliyor.
Bu özel projeyle, engelli bireylerin dini bilgileri öğrenmeleri ve manevi dünyalarını zenginleştirmeleri amaçlanıyor. Batman Valiliği ve İl Müftülüğü’nün bu çalışması, engelli vatandaşlara yönelik toplumsal farkındalığı artırmayı ve eşit fırsatlar sunmayı hedefliyor.
Proje, ulusal basında geniş yankı uyandırırken, Batman TRT Haber’de de geniş bir şekilde yer buldu.
Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanımefendi, İl protokol üyeleri ve eşleri ile birlikte 1987 yılında Tekirdağ Çorlu ilçesinde vatani görevini yaparken geçirdiği beyin kanması sonucu şehit düşen Mehmet Nezir Kaban’ın ailesini Kurban Bayramı vesilesiyle ziyaret ederek; şehidin ailesiyle bayramlaştı.
Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı gönüllü gençler, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Değirmenüstü Köy Okulunu ziyaret ederek minik öğrencilerle keyifli bir gün geçirdi.
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Turgut Özal Bulvarı üzerindeki kavşaklar için başlatılan trafik düzenleme projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş ilçe ziyaretleri kapsamında Müftü Yardımcısı Mehmet Nedim YIlmaz ve Gercüş Müftüsü Muhammed Faruk Akbaş ile birlikte Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Günaydını ziyaret etti. Başkan Günaydın, ziyaretlerinden dolayı Müftü Durmuş’a ve beraberindekilere teşekkür etti.
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde devir teslim töreni gerçekleştirildi. Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilen Mahmut Kurtaran, görevini yeni Batman İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer'e devretti.
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım ünitelerinde, hasta yakınlarından ıslak mendil, hasta bezi, temizleme bezi ve bazı sarf malzemelerinin temini istendiği öğrenildi. Gelecek Partisi Batman İl Başkanı Abdulkerim Akgül, duruma sert tepki gösterdi.