Batman’da Dernekçiliği bir üst kademeye taşıdılar

Batman’da Dernekçiliği bir üst kademeye taşıdılar
Reklam Bloğu
Yayınlama: 29.08.2023
472
A+
A-

Recebanlılar derneği başkanı Fikret Sevim gazetemize yaptığı açıklamada Aşiret ve dernek olarak Batman’da çok ortaklı yatırım yapmak için çalışma yürüttüklerini belirtti. Batman’da 50 bini aşkın doğal üyesi bulunan Recebanlılar Derneği yaptığı çalışmalarla adından söz ettiriyor.

Gazete olarak ziyaret ettiğimiz Recebanlılar yardımlaşma derneği Başkanı Fikret Sevim yönetim kurulu üyesi İş adamı Cevat Akçalı ile birlikte önemli mesajlar vererek Batman’da dernekçiliği bir üst kademeye taşıdıklarını, toplumsal uzlaşma adına ve yatırım istihdam içinde yoğun bir çaba içerisinde olduklarını açıkladı.

“AŞİRET ÜYELERİ BİR ARADA OLACAK”

Başkan Fikret Sevim “Recebanlılar Derneği öncülüğünde Aşiretin ileri gelenleri arasında Batman’a ciddi bazı yatırımlar düşünüyoruz. Bazı yatırımların temelini oluşturmak için tarıma dayalı sanayide istihdama yönelik projelerimiz olacak. Çok yakında bunları kamuoyuyla paylaşacağız.

Yine İl dışında ikamet eden Receban aşiretinden olan kardeşlerimiz için veri bankasını oluşturuyoruz. Bürokraside olabilir, İş adamı olabilir, her hangi bir fabrikada işçi olabilir. Türkiye’de yaşayan bütün Receban aşireti üyelerine ulaşıp bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Yapacağımız bu çalışma Batman için artı bir puan olacaktır. Bizim bir araya gelip yatırıma dönük istihdamları düşündüğümüz gibi batıda yaşayan büyükşehirde yaşayan Recebanlı iş adamlarımız da ilimize çekmeye çalışıyoruz. Gelip memleketlerine yatırım yapsınlar diye.  Biz Batman’da dernekçiliği bir üst kademeye taşımak istiyoruz. Bu dernek basit bir yardımlaşma derneği değildir.Batmana gerçek manada Batman’lılık bilincini yerleştirmek istiyoruz.  Batman’da 50 bini aşkın doğal üyemiz var. Her bir Recebanlı bizim doğal üyemizdir. Recebanlılar derneği Batman’ın merkezidir. Biz bütün Batmanlıları bir Recebanlı olarak görüyoruz.

“TOPLUMSAL HUZUR BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Başkan Sevim toplumsal huzur adınada önemli işler yaptıklarını belirterek “Toplumsal barışı sağlamak adına gerginliğin önüne geçmek adına yoğun bir zaman harcıyoruz. Maalesef günümüzde arazi anlaşmazlıkları toplumuzu çok geriyor. Dernek olarak bu gerginliği ortadan kaldırmak içinde çok ciddi bir zaman ayırıyoruz. Gecemizi gündüzümüze katarak aileler arasında toplumsal barışı sağlamak adına önemli bir hizmet yürüttüğümüze inanıyorum.”dedi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.