Batman’da Anız Yangınlarıyla Mücadelede 111 Çiftçiye 7.9 Milyon TL Ceza Uygulandı

Batman Valiliği, anız yangınlarının önlenmesi için yürütülen “Anız Yangınları ile Mücadele Eylem Planı” kapsamında bir toplantı gerçekleştirdi. Vali Ekrem Canalp’ın başkanlığında düzenlenen toplantıda, Diyarbakır’ın Bismil ve Silvan Kaymakamları da yer aldı. Toplantıda, anız yangınlarının çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri ele alındı ve gerekli önlemler tartışıldı.

Batman’da Anız Yangınlarıyla Mücadelede 111 Çiftçiye 7.9 Milyon TL Ceza Uygulandı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 14.10.2024
13
A+
A-

Toplantıda, Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Kutbettin Tekin, anız yangınlarıyla mücadele için yürütülen faaliyetleri sundu. Vali Canalp, anız yangınlarına karşı yapılan çalışmaların sonuç vermeye başladığını belirterek, hava kalitesinin artırılması için bölgedeki işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

ANIZ TOPLAMAYA DEKAR BAŞINA 70 TL DESTEK

Mücadele kapsamında, her yıl “Anız Yangınlarının Önlenmesi ve Denetim Hizmetleri” genel emri çerçevesinde kontrol ve denetim hizmetlerinin yürütüldüğü bildirildi. Ayrıca, anız toplamaya yönelik desteklerin artırıldığı ve dekar başına 70 TL ücret ödendiği belirtildi. Toplanan anız sapları, Mardin’in Derik ilçesindeki biyokütle enerjisi santralinde elektrik enerjisine dönüştürülüyor.

ÇİFTÇİLERDEN ANIZ YAKILMAMASI İÇİN TAAHHÜTNAME ALINIYOR

Valilik tarafından yapılan bilgilendirme çalışmaları ile çiftçilere anız yakılmaması konusunda taahhütname alınmakta. Ancak, 2024 yılı itibarıyla anız yakan 111 çiftçiye toplamda 7 milyon 993 bin 106 TL para cezası kesildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, anız yakma eylemlerine karşı en üst sınırdan ceza uygularken, suç duyurusunda da bulunuyor. Toplantıya, Vali Canalp’ın yanı sıra ilgili kamu kurum yöneticileri ve ziraat odaları temsilcileri katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.