Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi projesi tamamlandı

Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin uygulama hastanesi için proje tamamlandı ve Ağustos ayında ihaleye çıkarılacak. Tamamlandığında bölgenin diş sağlığı merkezi olacak.

Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi projesi tamamlandı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 25.07.2024
31
A+
A-

2023- 2024 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini alan Üniversite Diş Hekimliği Fakültesinin uygulamalı öğrenci eğitimleri ile ağız ve diş sağlığı hizmeti vereceği uygulama hastanesinin arazi tahsisinin yapılmasının ardından proje planları tamamlanarak, temel atma törenleri için hazırlıklara başlandı. Arazi tapusunun Vali Ekrem Canalp tarafından Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e teslim edildiği 25 dönümlük toplam alanda yapılacak olan Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinin 2026’da bitirilmesi hedefleniyor.

BÖLGENİN DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ OLACAK

Vali Canalp, projenin tamamlanmasıyla Batman’ın bölgesel bir sağlık merkezi olacağını belirtti. Rektör Demir, fakültenin modern ve ergonomik tasarlandığını, temel atma töreninin yakında yapılacağını söyledi. Fakülte binasında 84 ünit, 4 derslik, 1 ameliyathane, 7 laboratuvar, 70 ofis ve 189 kişi kapasiteli konferans salonu yer alacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.