Batman Valiliği himayesinde, Batman Üniversitesi ile Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) arasında “CNC Kullanımı ve Kaynak Uygulama Eğitimi İçin Sanal Ortam Atölyesi” başlıklı projenin uygulanmasına yönelik iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, 2024 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında DİKA’dan destek almaya hak kazanan proje çerçevesinde gerçekleştirildi.
Batman Üniversitesi ev sahipliğinde, Beşiri Organize Sanayi Müdürlüğü ortaklığıyla hazırlanan protokol imza törenine, Dicle Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç katıldı. Proje, Beşiri Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde oluşturulacak sanal ortam atölyesi ile imalat sanayinin iki önemli dalı olan CNC kullanımı ve programcılığı ile kaynakçılık alanlarında eğitim verilmesini hedefliyor. Proje kapsamında; düşük maliyetli, çevre dostu, iş kazası riskini azaltan ve teknolojik yeniliklere hızlıca uyum sağlayabilecek bir eğitim altyapısı oluşturulacak.
HEDEF: NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ VE İSTİHDAM
Beşiri Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Oktay Adıyaman tarafından geliştirilen proje, imalat sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmeyi amaçlıyor. Özellikle CNC programcılığı ve kaynakçılık alanlarında genç işsizler, kadınlar ve engelli bireyler için mesleki eğitim imkânı sunulması planlanıyor. Eğitim alan öğrencilerin mezuniyet sonrası istihdam oranlarının artırılması hedefleniyor.
VALİ CANALP: “BATMAN TÜRKİYE GENELİNDE ÖRNEK BİR İL”
Törende konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman’ın, kalkınma ajansı desteğiyle hayata geçirilen proje sayısı bakımından Türkiye genelinde önde gelen iller arasında yer aldığını vurguladı.
REKTÖR DEMİR: “NİTELİKLİ EĞİTİM İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ise projenin, öğrencilere daha kaliteli eğitim sunma hedefinin bir parçası olduğunu belirterek mezunların iş hayatına daha kolay adapte olabilmesi ve istihdam edilebilirlik oranlarının artırılmasını amaçladıklarını söyledi. Proje tamamlandığında, oluşturulan sanal ortam atölyeleri, yazılım güncellemeleriyle teknolojik yeniliklere uyum sağlayabilecek ve uzun vadeli bir eğitim altyapısı sunacak. Endüstriyel alanda Batman ve çevre illerdeki kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmasına büyük katkı sağlaması bekleniyor