Batman Üniversitesinden “Daha Yeşil Bir kampüs” projesi

Batman Üniversitesi, “Daha Yeşil Bir Kampüs” sloganıyla başlattığı ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarına Batı Raman Kampüsü’nde devam ediyor.

Batman Üniversitesinden “Daha Yeşil Bir kampüs” projesi
Reklam Bloğu
Yayınlama: 26.08.2024
8
A+
A-

Üniversitenin geniş arazilerinde sürdürülen bu kapsamlı proje, hem mevcut yeşil alanların korunmasını hem de yeni fidanların toprakla buluşturulmasını amaçlıyor. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Orman İşletme Müdürü Mehmet Özcan ve Batman Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Mehmet Aslan, Batı Raman Kampüsü’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Yapılan görüşmelerde, “Daha Yeşil Bir Kampüs” projesi kapsamında üniversite ve Orman İşletme Müdürlüğü arasında iş birliğinin geliştirilmesi konusunda mutabakata varıldı.

2024-2025 DÖNEMİNDE 5 BİN FİDAN DİKİLECEK

Prof. Dr. İdris Demir, üniversitenin toplamda 10 bin dönümlük alana yayılmış beş yerleşkesi olduğunu belirterek, kuruluşundan bu yana çeşitli ağaç türlerinden toplamda 300 bin fidanın dikildiğini ifade etti. Özellikle Batı Raman Kampüsü’nün geniş arazisi nedeniyle, bu alanın ağaçlandırılması ve yeşillendirilmesi için büyük bir çaba sarf edildiğini vurgulayan Demir, 2024-2025 eğitim öğretim yılı içerisinde 5 bin fidanın daha toprakla buluşturulmasının planlandığını duyurdu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.