Batman Üniversitesi ön lisans ve lisans programlarında doluluk oranı %100’ü aştı

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yerleştirme Sonuçlarına göre Üniversite programlarının doluluk oranlarında önemli artış kaydedildi.

Batman Üniversitesi ön lisans ve lisans programlarında doluluk oranı %100’ü aştı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 16.08.2024
23
A+
A-

2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı Yerleştirme Sonuçlarına göre lisans programlarında toplam doluluk oranı %98,23 olarak gerçekleşirken ön lisans programlarımızda ise bu oran %106,66 olarak kaydedildi. Ön lisans ve ön lisans programlarının toplam doluluk oranının ise %102,44olarak gerçekleştiği bildirildi. 2023- YKS Yerleştirme Sonuçlarına göre ön lisans programlarında %99,62 olan doluluk oranı, 2024-YKS Yerleştirme Sonuçlarına ise %106,66 olarak gerçekleşti. Ön lisans ve lisans programlarının tamamındaki doluluk oranı ise%99,93’dan %102,44 seviyesine yükseldi.

41 ÖN LİSANS PROGRAMINDA BOŞ KONTENJAN KALMADI

Batman Üniversitesinde öğrenci alan 22 lisans programından 17’sinde (Diş Hekimliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Hemşirelik, İktisat, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İslami İlimler, İşletme, Matematik, Sağlık Yönetimi, Sanat Tarihi, Sinema ve Televizyon, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Sosyoloji, Tarih, Turizm Rehberliği, Türk Dili ve Edebiyatı ile Uluslararası İlişkiler) kontenjanın tamamı doldu. 41 ön lisans programının tamamında boş kontenjan kalmadı.

‘ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA KALİTESİNİ DAHA YUKARILARA TAŞIMAK İSTİYORUZ’

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir konuyla ilgili olarak; “Lisans ve ön lisans programlarımızdaki toplam doluluk oranının yüze yüzü aşmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Özel yetenek sınavları ile öğrenci alımı da sağlayacak olan Üniversitemiz programlarında 2024- YKS Ek Yerleştirme Tercih İşlemlerinin ardından mevcut öğrenci sayısı ve doluluk oranında artış bekliyoruz. Mühendislik ve Mimarlık Fakültemizin program tercihlerinde en düşük 300 bin başarı sıralaması sınırlaması nedeniyle boş kalan bazı kontenjanlarımızın ek yerleştirmede rağbet göreceğini umuyorum. Tercih edilebilirliği daha yüksek bir üniversite olmak için öğrencilerimiz için geliştirdiğimiz projelerimizi sürdürülebilir kılarak eğitim, öğretim ve araştırma kalitesini daha yukarılara taşımak istiyoruz. Bu vesile ile gösterdikleri ilgi ve güven nedeniyle Batman Üniversitesini tercih eden tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.