Batman Park Avm’den güneş enerji santrali yatırımı

Batman’ın ilk alışveriş merkezi olarak bilinen ve şehre pek çok ilki kazandıran Batman Park AVM, çevreye duyarlı büyük bir yatırımla dikkat çekiyor.

Batman Park Avm’den güneş enerji santrali yatırımı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 20.08.2024
27
A+
A-

Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şükrü Deniz, Batman Park AVM, artık kendi elektriğini üretecek olan Güneş Enerji Santrali (GES) projesini tamamladı ve üretime başladı.

KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK

Ahmet Şükrü Deniz, 2023 yılında başlatılan proje çalışmalarının ardından faaliyete geçen 2 MW kapasiteli GES’in, Batman Park AVM’nin yıllık elektrik ihtiyacının tamamını karşılayacağını belirtti. Bu proje, Batman Park’ın temiz ve sürdürülebilir enerjiye olan bağlılığını da gözler önüne seriyor. Deniz, bu yatırımla hem Batman’a hem de ülkeye karşı sosyal sorumluluklarını yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını vurguladı.

GES TESİSİNİN KAPASİTESİ 2000 HANENİN ENERJİSİNİ KARŞILAYACAK DURUMDA

GES tesisinin kapasitesi, yıllık yaklaşık 2000 hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak düzeyde. Ayrıca, bu yatırımla birlikte 12.000 ağacın kesilmesi önlenmiş olacak ve yılda 1850 ton karbon emisyonu azaltılacak. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şükrü Deniz, Batman Park AVM’nin Batman ve bölgesiyle bütünleşen bir yapıya sahip olduğunu belirterek, gelecekte de yeni projelerle farkındalık yaratmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.