“BATMAN OVASINDA TARIMIN VE HAYVANCLIĞIN GELECEĞİ İÇİN ZİRAAT FAKÜLTESİ ŞART”

MHP Batman İl Başkanı Muhammed Arif Çetin, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş’i makamında ziyaret ederek Batman Ovasında yetişen ürünler hakkında bilgi aldı. 

“BATMAN OVASINDA TARIMIN VE HAYVANCLIĞIN GELECEĞİ İÇİN ZİRAAT FAKÜLTESİ ŞART”
Reklam Bloğu
Yayınlama: 11.07.2024
44
A+
A-

Türkiye’nin sayılı verimli topraklarına ve özellikle ‘Batman Ovası’ gibi devasa bir tarım alanına sahip olan kentte Ziraat Fakültesinin olmamasının büyük bir eksiklik ve ihtiyaç olduğunu belirten MHP Batman İl Başkanı Muhammed Arif Çetin, gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi.

“ZİRAAT FAKÜLTESİNDE ISRARCI OLACAĞIZ”

Başkan Çetin; “İlimizde kurulması planlanan Tarım ve Gıda Organize Sanayi Bölgelerinin yanı sıra mutlaka en kısa zamanda Ziraat Fakültesi de kurulmalıdır. Bu bir talep değil, bölgemizin bir ihtiyacı ve acil hizmetler arasında olması gereken bir hizmettir. Bugün Ziraat Odası Başkanımız Sayın Nizamettin Aydiş’ten bölgemizde yetişen buğday, arpa, mısır, pamuk, tütün, mercimek ve daha birçok ürün hakkında bilgi aldık. Ziraat Fakültesinde yetişecek olan mühendislerimiz, teknikerlerimiz, gıda mühendislerimiz ve daha birçok alandaki uzmanlarımız tarımı daha ileriye götürecektir. ” diye konuştu.

“ÇİFTÇİLERİMİZ DOĞRU EĞİTİLECEK”

“Batman’da kurulacak olan Ziraat Fakültesi ile bölgemizdeki bütün çiftçilere gerekli eğitimler verilecek ve doğru tarımla daha çok verim almaya başlayacaklardır. Anız yangınlarının da önüne geçilecektir. ” diyen MHP Batman İl Başkanı Muhammed Arif Çetin; “Batman Ovasına, Ziraat Fakültesi çok yakışacaktır. Niçin mi istiyoruz. Çünkü Fakültemiz olduğu zaman toprak ve su kaynaklarımız daha iyi korunacaktır. Güvenli gıda üretimi, insanların temel beslenme ürünlerinin yetiştirilmesi, teknolojik olarak geliştirilmesi ve meydana gelen tarımsal sorunların çözümünde ziraat mühendisliğinin önemli rolü bulunmaktadır. Ziraat Fakültemiz açıldığı zaman bölgemizdeki çiftçi aileler çocuklarının burada okumasına teşvik edecektir. Ziraat Fakültemizde mezun olacak olan Ziraat, Su Ürünleri, Gıda Mühendisleri ve Peyzaj Mimarı mühendisleri sayesinde tarımda çağ atlatabiliriz. MHP olarak elimizi taşın altına koyduk ve hizmete girinceye kadar desteğimiz sürecektir.” diye konuştu. İl Başkanı Çetin’e Merkez ilçe Başkanı Cahit Sevim ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Kendilerine yapılan ziyaretten tüydüğü memnuniyeti dile getiren Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Ziraat Fakültesinin kurulması için destek verecek olan MHP İl Başkanı Muhammed Arif Çetin’e teşekkür ederek, bütün Batman halkının desteklemesini istedi.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.