Batman Halk Kültürü Belgeseli beğeni topladı

Belgesel sosyal paylaşım sitesi Youtube’da Batman Üniversitesinin resmî hesabına ait kanal üzerinden izlenebiliyor.

Batman Halk Kültürü Belgeseli beğeni topladı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 29.07.2024
7
A+
A-

Batman Halk Kültürü kitabını yayımlayan Batman Üniversitesi tarafından bu defa Batman Halk Kültürü Belgeselinin (Batman Folk Culture Documentary) yapımı tamamlanarak izleyiciyle buluşması sağlandı.

BÜTÜN İLÇELERE BAĞLI KÖYLER GEZİLDİ

Batman’ın kadim halk kültürünü yaşatmak ve tanıtmak amacıyla yürütülen Batman Halk Kültürü Projesi kapsamında Batman’ın bütün ilçeleri ve bu ilçelere bağlı 25 köy gezilerek 150’den fazla kaynak kişiyle görüşüldü. Bu kapsamda kayıt altına alınan çalışmalardan yola çıkılarak elde edilen bilgilerley apımı tamamlanan belgeselin süresi ise 15 dakika 19 saniye olarak belirlendi.

KÜLTÜREL ZENGİNLİK VE DEĞERLER YAŞATILDI

Batman halk kültürünü yabancı izleyiciye de tanıtmak amacıyla İngilizce alt yazının eklendiği belgeselde düğün ,müzik, yılbaşı, bayram ve taziye gibi halk kültürü unsurları ele alınıyor.  Kaynak kişilerle yapılan röportajlara da yer verilen belgesel ile ilimize ait kültürel zenginliğin ve değerlerin yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor. Batman Halk Kültürü Belgeselinin izleyiciyle buluşmasının ardından açıklama yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “Batman’ın tarihi ve kültürel değerleri köklü bir geçmişin izlerini taşımaktadır. Batman’ımızın zengin geçmişi ve yaşantısının içerisinde kayıt altına alınmamış olan birçok değeri daha önce Batman Halk Kültürü projemizleki taplaştırmıştık. Şimdi de İngilizce alt yazılı olarak hazırladığımız belgeselimizin tüm dünyada izlenerek Batman’ın tanıtımına katkı vermesini amaçlıyoruz. Yapımda emeği geçen proje çalışanları ile belgesel ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.