Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yerel esnafa yönelik bir dizi etkinlik ve proje planladıklarını duyurdu. Çiftçi’nin açıklamaları şu şekilde:
E-Ticaret Semineri: 16 Eylül’de Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) iş birliğiyle bir e-ticaret semineri düzenlenecek. Seminerde Trendyol Satış ve İş Geliştirme Bölge Yöneticisi sunum yapacak.
Fuarlara Hazırlık: 6-12 Kasım tarihleri arasında Batman’da giyim, ayakkabı, hediyelik eşya ve züccaciye fuarı düzenlenecek. Fuar kapsamında çeşitli etkinlikler yapılacak.
Konut Projesi: TOKİ iş birliği ile esnafa yönelik konut yapım projesinin hayata geçirilmesi için görüşmelerin sürdüğünü belirten Çiftçi, bu projeyi faaliyete geçirmek için çalıştıklarını ifade etti.
Esnafın Sorunlarına Çözüm: Çiftçi, OSB yolu, Gülistan Caddesi, marangozlar ve kaynakçılar sitesindeki sorunların çözümü için yetkililerle görüşmeler yaptıklarını vurguladı.
Zincir Marketlere Karşı Önlem: Küçük esnafın, zincir marketler nedeniyle zor durumda olduğunu belirten Çiftçi, bu sorunu çözmek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
Sanayi Siteleri ve OSB Takibi: Küçük Sanayi Siteleri ve yeni Organize Sanayi Bölgeleri’nin faaliyete geçmesi için gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade etti.
TESK Ziyareti: Esnafın sorunlarını iletmek için Ankara’da Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’i ziyaret ettiklerini belirtti.
Danışmanlık Hizmetleri: Batman esnafına proje, hukuk ve hibe-destek danışmanlık hizmetlerinin sürekli sağlandığını hatırlattı.
Çiftçi, Batman esnafının sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ve çözüm için çalıştıklarını belirterek desteklerini sürdüreceklerini vurguladı.
Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yıllarca özveriyle hizmet veren personelleri Mehmet Akman ve Havva Yıldız için duygusal bir veda yemeği düzenledi. Samimi bir atmosferde gerçekleşen bu özel gece, mesai arkadaşlarının ve ailelerin katılımıyla unutulmaz anlara sahne oldu.
AK Parti Batman Merkez İlçe Başkanlığı, Aralık ayı daraltılmış Danışma Meclisi toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı, Merkez İlçe Başkanı Fatih Doğu’nun başkanlığında, AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi’nin katılımıyla yapıldı
DEVA Partisi Genel Başkanı Mehmet Emin Ekmen, Batman Hava Meydan Lojmanları arazisinin Millî Savunma Bakanlığı’ndan alınarak Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi çağrısında bulundu. TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Ekmen, bu devir karşılığında Millî Savunma Bakanlığı'nın lojman taleplerinin TOKİ ve belediye aracılığıyla karşılanabileceğini belirtti. "Devlet kurumları arasında bu tür takaslar yapılır. Ancak sürecin daha...
Batman’da bağımlılıkla mücadele çalışmalarının etkinliğini artırmak ve kurumlar arası iş birliğini güçlendirmek amacıyla Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Ekrem Canalp başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak da katıldı.
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Batman İl Başkanı Şehmuz Önlü, 28 Şubat 1997’de gerçekleşen darbenin milletin iradesine, inancına ve değerlerine yönelik bir müdahale olduğunu belirterek, bu sürecin toplumu her alanda baskı altına aldığını vurguladı.
Batman İl Özel İdaresi Bahçesinde Bulunan Piknik alanı bu yılda okulların nefes alacağı en önemli piknik alanı oldu, yetkililerden aldığımız bilgilere göre geçen yıl onlarca okul ve5 bin öğrencinin piknik için kullandığı alan, bu yıl en az 10 bin öğrenciye ev sahipliği yaptı.