Batman Çevre Platformundan Helkis Dağı İçin Acil Çağrı : Su kaynakları tehdit altında

Batman Çevre Platformu, Sason ve Kozluk kırsalındaki Helkis Dağı’nda TPAO tarafından yürütülmekte olan petrol arama çalışmalarının bölgedeki su kaynaklarını tehdit ettiğini belirterek kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.

Batman Çevre Platformundan Helkis Dağı İçin Acil Çağrı : Su kaynakları tehdit altında
Reklam Bloğu
Yayınlama: 26.08.2024
14
A+
A-

Batman Çevre Gönüllüleri öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasında, Batman Barosu, Batman Tabip Odası ve diğer yerel kuruluşlar bir araya geldi. Platform sözcüsü Hasan Argunağa, Helkis Dağı’nın birçok köy için hayati öneme sahip su kaynaklarına ev sahipliği yaptığını vurguladı. Argunağa, yapılan petrol arama çalışmaları nedeniyle bu kaynakların büyük risk altında olduğunu ifade etti.

ARGUNAĞA”SU KAYNAKLARIMIZ BÜYÜK TEHDİT ALTINDA

Daha önce Sason ilçesine bağlı Heybeli Köyü’nde yapılan benzer çalışmaların su kaynaklarını kirlettiğine dikkat çeken Argunağa, TPAO’nun Helkis Dağı’ndaki sondaj çalışmaları için köylüleri bilgilendirmediğini ve çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) sürecinin başlatılmadığını belirtti. Batman Valiliği’ni ÇED sürecini başlatmaya ve TPAO’yu yasalar çerçevesinde hareket etmeye davet eden Argunağa, suyun petrolden daha değerli olduğunu ve tüm bölge halkını su kaynaklarını korumak için duyarlı olmaya çağırdı. Helkis Dağı’nın çevresindeki köylerde yaşayan vatandaşların da su kaynaklarını korumak için harekete geçmesi gerektiğini belirten Argunağa, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerden de destek beklediklerini söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.