Batman Belediyesi’nden Yoğun Kar Mesaisi

Batman Belediyesi, kentte etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve buzlanmaya karşı 7/24 esasına göre sahada çalışmalarını sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen karla mücadeleyle ulaşımın güvenli ve kesintisiz olması hedefleniyor.

Batman Belediyesi’nden Yoğun Kar Mesaisi
Yayınlama: 29.12.2025
9
A+
A-

Batman Belediyesi, kentte etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve buzlanmaya karşı 7/24 esasına göre sahada çalışmalarını sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen karla mücadeleyle ulaşımın güvenli ve kesintisiz olması hedefleniyor. Ana arterler, yoğun trafik güzergâhları, hastaneler, okullar, kamu kurumları ile yaya yoğunluğu olan cadde ve bulvarlar öncelikli olarak temizleniyor.

CADDE VE BULVARLAR ÖNCELİKLİ OLARAK TEMİZLENNDİ

Çalışmalarda 10 kar küreme bıçağı, 4 kamyon üstü kar küreme makinesi, 9 kamyon, 2 greyder, 2 loder, 2 beko-loder, 3 mini yükleyici, 2 paletli ekskavatör ve çeşitli destek araçlarıyla 65 personel görev yapıyor. Belediye depolarında 90 ton tuz yol güvenliği için hazır bekletilirken, kaldırım ve yaya alanları için 10 ton buz çözücü solüsyon stoklandı.

YOLLAR TUZLANDI

Kaldırım ve yaya yollarındaki temizlik; Fen İşleri koordinasyonunda Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler ile Veteriner İşleri Müdürlüğü personelinin desteğiyle yürütülüyor. Riskli bölgelerde çalışmalar yoğunlaştırıldı. Öncelikli alanlar arasında Batman Üniversitesi Bulvarı, Şehit Yusuf Erin Caddesi, Demokrasi Bulvarı–Gültepe Köprülü Kavşağı (tünel), TPAO Bulvarı–Esentepe Kavşağı, Özgürlük Bulvarı, Milli Egemenlik Bulvarı–Emek Kavşağı ve İstasyon Caddesi yer alıyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.