Belediye ‘Bölünmüş yola dönüştürülmeli

Batman Belediyesi Eş Başkanlığı, Batman şehir giriş çıkışları ve şehir geçişlerinde sıkça yaşanan ölümlü ve maddi hasarlı kazalar hakkında önemli bir açıklama yaptı.

Belediye ‘Bölünmüş yola dönüştürülmeli
Reklam Bloğu
Yayınlama: 30.07.2024
7
A+
A-

Batman Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, karayolları bölge müdürlüğünün sorumluluk alanında bulunan yollarda, özellikle Siirt-Batman çevre yolunda meydana gelen kazaların temelinde yol yapıları ve şoför hatalarının yattığı belirtildi. Batman Belediyesi “Geçtiğimiz aylarda Petrol City AVM’nin önünde yaşanan ölümlü kazanın ardından, 28 Temmuz 2024 tarihinde Siirt-Batman çevre yolunda dört vatandaşımızın hayatını kaybettiği bir kaza daha yaşandı. Bu yolda, imar sınırlarımızın dışında başlayan ve İl Özel İdaresinin sorumluluğunda bulunan birçok yapı inşa edilmiştir. Bu yapılar arasında düğün salonları, ticari işletmeler, organize sanayi bölgesi ve büyük bir mesire alanı bulunuyor. Ayrıca, kaçak olarak inşa edilen birçok villa da bu bölgede yer almakta ve bu yapılar nedeniyle birçok izinsiz tali yol ana yola bağlanmaktadır. Tüm bu faktörler bu yol üzerindeki yaya ve araç trafik hareketliliğini artırmakta ve artan trafikle birlikte trafik ihlalleri yaşanmakta ve bu ihlaller beraberinde dün yaşanan ölümlü kaza gibi birçok ölümlü ve maddi hasarlı kazaların yaşanmasına sebep olmaktadır. Dün önünde kazanın yaşandığı ve il özel idaresinin sorumluluğunda bulunan düğün salonu da bu yol üzerinde bulunmaktadır”

ALINACAK TEDBİRLER SIRALANDI

Açıklamanın devamında “Söz konusu yollarda orta refüj yaparak yolun bölünmüş yola dönüştürülmesi ve servis yollarının eklenmesi ve bu şekilde bütün noktalarda geçişlerin engellenmesi, Bu yol boyunca aydınlatma sistemleri kurulması, Trafiği yavaşlatmak ve tali yollardan gelen geçişleri güvenli bir şekilde sağlamak için dönel adalı kavşakların yapılması, Yaya geçişlerin yoğun olduğu yerlerde alt veya üst yaya geçitlerinin imal edilmesi. Elektronik denetleme sistemleri (EDS) kurularak hız kontrolünün sağlanması ve trafik denetimlerinin arttırılması, Kaçak yapıların engellenerek trafik artışının önüne geçilecek önlemlerin alınması gerekmektedir.” Denildi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.