Basın Bayramında Basın Buruk

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle açıklama yapan BAMMED Başkanı Özcan, devlet kurumları ve belediyelerin yerel basına yönelik desteklerini kesmesine bir kez daha tepki göstererek basın camiasının zor bir süreçte geçtiğini söyledi.

Basın Bayramında Basın Buruk
Reklam Bloğu
Yayınlama: 23.07.2024
12
A+
A-

YEREL BASIN ASLİ VAZİFESİNİ YAPMAKTA SIKINTI ÇEKİYOR

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınlayan Batman Medya Mensupları Derneği (BAMMED) Başkanı Mehmet Salih Özcan, yerel basının ekonomik sorunlarla boğuştuğunu, bu yüzden asli vazifesini yapmakta sıkıntı çektiğini söyledi.

KENTİN KALKINMASINDA YEREL BASIN ÖNEMLİ BİR MİSYONA SAHİP

Bir kentteki yerel basının o kentin gözü kulağı olduğunu vurgulayan Özcan, “Basın, özellikle yerel basın o kentte, bölgede yaşayan halkın sözcüsü, gözü kulağı mesabesindedir. Halkın talep, sorun ve sıkıntılarının yetkililere iletilmesi için bir köprü görevi görmektedir. Bu anlamda Batman’daki yerel basın, yerel gazeteler kentin kalkınması ve hayati önemdeki projelerin hayata geçirilmesi için kamuoyu oluşturma dahil çok önemli görevler üstlenmektedir. Yerel basın halk ile yetkililerin kaynaşması için de önemli bir misyona sahiptir” dedi.

TASARRUF TEDBİRLERİ BAHANESİYLE ABONELİKLERİN İPTALİ YEREL BASINA BÜYÜK DARBE VURDU

Tasarruf tedbirleri kapsamında yerel basına uygulanan ekonomik kısıtlamaların, aboneliklerinin iptal edilmesinin ve benzeri uygulamaların yerel basını çok zor durumda bıraktığını belirten Özcan, “Ne yazık ki yerel basın çok sıkıntılı günler geçiriyor. Birçok gazete kapanma noktasında. Tasarruf tedbirleri bahanesiyle aboneliklerin iptali ve diğer kısıtlamalar yerel basına büyük darbe vurdu. Ekonomik sıkıntılar yüzünden gazeteler misyonlarını yerine getiremeyecek durumda. Gazeteciler basın bayramını buruk karşılıyorlar.” ifadelerini kullandı.

TASARRUF GENELGESİNDE BASINLA İLGİLİ OLUMSUZ MADDE KALDIRILMALIDIR

Valilik ve belediye yetkililerine çağrıda bulunan Özcan, “Batman’ın sesi olacak, Batman’ın sorun ve taleplerini dillendirecek, kalkınmış bir Batman’a katkıda bulunacak güçlü bir yerel basın isteniyorsa tasarruf tedbirleri bahanesiyle yerel basına uygulanan ekonomik kısıtlamalar derhal kaldırılmalı, bu hatadan vazgeçilmeli, tasarruf genelgesinde basınla ilgili olumsuz madde kaldırılmalıdır” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.