Barolardan TBMM’deki Şiddete Tepki: “TBMM Bir Şiddet Mekânı Olmamalıdır!”

Batman Barosu’nun da aralarında bulunduğu 15 baro, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) son zamanlarda artan şiddet olaylarına sert tepki gösterdi. Barolar, TBMM’de yaşanan şiddet olaylarının toplumsal huzur ve meclisin saygınlığı açısından ciddi tahribat yarattığını vurguladı.

Barolardan TBMM’deki Şiddete Tepki: “TBMM Bir Şiddet Mekânı Olmamalıdır!”
Reklam Bloğu
Yayınlama: 18.08.2024
11
A+
A-

24 Temmuz 2024 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda DEM Parti Milletvekili Ali Bozan’a yönelik gerçekleşen saldırının şokunu henüz atlatamayan kamuoyu, 16 Ağustos 2024 tarihinde yapılan olağanüstü oturumda Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık’a yönelik benzer bir saldırıya daha tanıklık etti. Bu olayda, DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ve CHP Milletvekili Onur Konuralp de yaralandı.

‘MECLİS ÇİRKİN OLAYLARA SAHNE OLMAMALI’

Barolar, açıklamalarında Anayasa Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda Ş. Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararının ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Meclis’in asıl gündeminden uzaklaştırılmasının ve çirkin olaylara sahne olmasının bilinçli bir tutum olduğunu ifade ettiler.

‘TBMM’NİN SAYGINLIĞI KORUNMALI’

Açıklamada, çoğunluk tahakkümünün, dil ve kültür üzerinden yapılan siyasetin demokratik rejimlerde kabul edilemez olduğuna dikkat çekildi. Barolar, TBMM’nin saygınlığının korunması için şiddet olaylarına karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirterek, TBMM Başkanlığı’na çağrıda bulundu. Ayrıca, şiddete maruz kalan milletvekillerine geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Baroların ortak açıklaması, TBMM’nin yasama faaliyeti yanında toplumsal sorunların çözüm merkezi olması gerektiğini hatırlatarak sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.