Balpınar’da su verimliliği eğitimi

Balpınar’da su verimliliği eğitimi
Reklam Bloğu
Yayınlama: 17.12.2023
43
A+
A-

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından ‘Su Verimliliği Seferberliği’ kapsamında Balpınar Beldesinde çiftçilere Su Verimliği eğitimi verildi.

Balpınar Belediye Başkanlığı toplantı salonunda ”Su Verimliliği Seferberliği’ ve ”Binalarda Su Verimliliği” konusunda neler yapılabileceği ve bireysel kullanımda su ayak izinin azaltılması hususunda dikkat edilmesi gereken konulara değinildi. Eğitim çalışmasında, su kaynaklarının önemi, bilinçli su kullanımı ve su tasarrufu konularında bilgilendirici sunumların yanı sıra su verimliliğine yönelik eğitici video gösterimleri yapıldı.

BATMAN’DA 24 SU NUMUNESİ ALIM NOKTASI VAR

Ayrıca Sularda Tarımsal Faaliyetlerden Kaynaklanan Nitrat Kirliliğine dair bilgilendirmeler yapıldı. Toplantıda Batman’da 17’si yerüstü ve 7’si yeraltı olmak üzere 24 adet su numunesi alım noktalarının olduğu, 3 ayda bir alınan numunelerin İl Müdürlüğü Laboratuvarında analiz edilip sonuçların Bakanlık ile paylaşıldığı dile getirildi. Su kaynaklarının verimli kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çiftçilere bilgilendirici broşür, afiş ve eğitici dokümanlar dağıtıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.