Bakan Şimşek Gercüş Bağ Bozumu Festivali’ne katıldı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Gercüş Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali”, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla Gercüş ilçesinde büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Bakan Şimşek Gercüş Bağ Bozumu Festivali’ne katıldı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 19.10.2024
17
A+
A-

Valiliğin himayesinde, Gercüş Kaymakamlığı, Gercüş Belediyesi, Batman İl Özel İdaresi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün desteğiyle düzenlenen festivalde, ilçe halkı ve protokol üyeleri bir araya geldi.

FESTİVAL AÇILIŞI COŞKULU GEÇTİ

Festival alanına giriş yapan Bakan Şimşek, Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Festivalin sembolik açılışı, ilçenin ünlü cevizli sucuk kurdelesini kesmesiyle başladı. Açılışın ardından Bakan Şimşek ve beraberindekiler, yöresel el sanatları, tarımsal ürünler ve yerel lezzetlerin sergilendiği stantları gezerek, yerel üreticilerden ürünler hakkında bilgi aldı ve çeşitli tatlar denedi. Üreticilerle sohbet eden Bakan Şimşek, yerel halkın emeğini takdir etti.

ÜZÜM HASADINA KATILDI

Stant gezisinin ardından, festival programı üzüm bağlarında devam etti. Bakan Şimşek, Vali Ekrem Canalp ve diğer protokol üyeleri, ilçe girişinde bulunan bir bağda üzüm hasadına katılarak, bağcılıkla uğraşan vatandaşlarla bir araya geldi. Hasat etkinliği, festivalin en renkli anlarından biri oldu. Festival, yerel halkın ve protokol üyelerinin büyük ilgisiyle gerçekleşti. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zekeriya Kaya, Vali Yardımcıları Murtaza Ersöz ve Mustafa Caner Culukar, Gercüş Kaymakamı Muhammed Öztaş, Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Günaydın, çevre ilçelerin kaymakamları ve belediye başkanları, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş da festivale katılarak ilçenin bağcılık ve gastronomi kültürüne destek verdi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.