‘Atanmamış öğretmen sayısı 1 Milyona ulaştı’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Ankara Milli Egemenlik Parkı’nda düzenlediği 24 saatlik eğitim maratonunu tamamladı. CHP il Başkanı Adnan Yaşar konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

‘Atanmamış öğretmen sayısı 1 Milyona ulaştı’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 19.07.2024
16
A+
A-

Yaşar, akademisyenler, uzmanlar ve STK temsilcileriyle eğitimin gündemini değerlendirdiklerini belirtti. Yaşar, “Eğitim sistemimiz ne çağdaş, ne laik, ne bilimsel, ne de kamusal bir hizmet anlayışına sahip. 2022 PISA araştırmasında Türkiye matematikte 39, fende 34, okumada 36. sırada yer aldı. Eğitim yatırımlarına ayrılan bütçe her yıl düşürülüyor. Partimiz, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli için Danıştay’a iptal ve yürütmeyi durdurma davası açtı” dedi.

‘ÖĞRETMENLERİN EMEKLERİNİ SÖMÜRÜYOR’

Yaşar, atanmamış öğretmen sayısının 2002 yılında 68 bin iken, AKP iktidarında bir milyona yükseldiğini vurguladı. “Öğretmenler yoksulluk sınırının altında maaşlarla çalışıyor. Öğretmenlik mesleği itibarsızlaştırıldı. Uzman öğretmen 41 bin 192, başöğretmen 44 bin 136 lira maaş alıyor. Ancak yoksulluk sınırı 60 bin liranın üzerinde. 2022 KPSS sonuçlarına göre ek atama sözü verilen öğretmenlerin atamaları yapılmadı. Engelli öğretmen atamaları yetersiz. Ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik, öğretmenlerin emeklerini sömürüyor” diye konuştu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.