‘Arıtma tesisi kurulsun’

 Sasonlu vatandaşlar “Yıllar önce içtiğimiz Sason çayının yanından şimdi geçemiyoruz. Yürüyüş yolu yapılsa bile kokudan kimse yürüyemeyecek”

‘Arıtma tesisi kurulsun’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 31.07.2024
6
A+
A-

Sason Çayına dökülen kanalizasyonlar için proje üretilmelidir. Arıtma tesisi mutlaka kurulmalıdır. İlçenin hemen hemen tüm kanalizasyonu ve derelere gelişi güzel atılan çöp yığınları, ilçenin sembollerinden olan Sason Çayına dökülüyor. Sıcak Yaz aylarında kokudan geçilemez duruma geliyor.

‘ARITMA TESİSİ MUTLAKA KURULMALI’

Çay kenarından geçerken araba camlarını kapatmak zorunda kalıyoruz. Mereto Dağının dibinden çıkıp dere yatağında bulunan köylerden geçen Sason çayı, şelale, piknik alanları ve doğal güzelliğiyle gelen ziyaretçilere farklı bir atmosfer yaratıyor. Sason Çayına yakın araziler sulama ihtiyaçlarını da bu çaydan karşılıyor. Geçmişte balık türlerinin bol olduğu bir sı yatağıydı. Sason Çayı’nın her iki yakasında doğup büyüyenlerin soluk aldığı, hayvanlarını otlattığı, yaz mevsiminde yüzdüğü, hatta suyundan içtiği, Mayıs ve Nisan aylarının heyecan verici sesine kulak verdiği bir doğa harikasıdır. Şimdi ise doğa harikası Sason çayımızın yanından geçemiyoruz. Çok kolay bir yöntemi var. Kanalizasyon arıtma tesisi kuracaksın. Bu şekilde Sason çayını kirlilikten ve kokudan da kurtarırsın. Yeni balık türleri çaya bırakırsın. Eko sistemi korur hem de gelişmesini sağlarsın.” Dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.