Anız yangınları hava kalitesini tehdit ediyor!

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, Batman’da hava sirkülasyonunun yetersiz olması nedeniyle anız yangınlarının kentte hava kirliliğine neden olduğunu belirtti.

Anız yangınları hava kalitesini tehdit ediyor!
Reklam Bloğu
Yayınlama: 08.10.2024
13
A+
A-

Eylül ayı ortalarından itibaren yakılan mısır anızlarına karşı yıllarca mücadele ettiklerini ve halkı bilinçlendirme faaliyetlerinde bulunduklarını ifade etti. Argunağa, anız yakmanın milyonlarca hayvanın barbarca öldürülmesine ve ekolojiye yönelik ciddi tehditlere yol açtığını vurguladı. Geçen yıllarda yürüttükleri çalışmalar ve kamuoyunu bilinçlendirme çabaları sayesinde Batmanlı çiftçilerin yüzde 98 oranında anız yakmaktan vazgeçtiğini belirtti. Ancak Kocalar ve Akuba köylerinde hâlâ anız yakıldığı bilgisi alındı.

‘ANIZ DUMANLARINDAN BİSMİL VE SİLVAN YÖNETİCİLERİ SORUMLUDUR’

Kentteki anız dumanlarının büyük ölçüde Silvan ve Bismil ilçelerindeki köylüler tarafından yakılan anızlardan kaynaklandığını ifade eden Argunağa, bu konuda Vali Hulusi Şahin döneminde düzenlenen konferanslarda ilçe yöneticileri ve çiftçilerin sert şekilde uyarıldığını hatırlattı. Ancak, ilçe yöneticilerinin bu sorumluluğu yeterince yerine getirmediğini ve anız yakan köylülerin doğaya zarar vermeye devam ettiğini söyledi.

ARGUNAĞA; YÖNETİCİLERİ TEDBİR ALMAYA DAVET ETTİ

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak, Batman Belediye Başkanı, Diyarbakır Valisi, Bismil ve Silvan Kaymakamları ile belediye başkanlarını bilgilendirdiklerini belirten Argunağa, ilçe yöneticilerini daha etkin tedbirler almaya davet etti. Ayrıca, Diyarbakır ve Batman milletvekillerinin duruma duyarsız kalmasını eleştirerek, kamuoyunu harekete geçmeye çağırdı. Argunağa, “Batman kamuoyunu tepkisiz kalmamaya davet ediyoruz,” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.