Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Dengbêj Gecesi Dinletisi, sanatseverlere duygu dolu ve anlamlı bir akşam yaşattı.
Gecede dengbêjler Xezal Ceylan, Vedat Akarsu ve Meltem Nergiz, yüzyıllardır kuşaktan kuşağa aktarılan stran ve klamlarıyla sahne aldı. Aşk ve acıları konu alan ezgiler, dinleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.
BELEDİYE DENGBÊJ GELENEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR
Yoğun katılımla gerçekleşen program, dengbêjliğin yalnızca bir müzik türü değil; aynı zamanda halkın hafızasını, yaşanmışlıklarını ve kültürel mirasını taşıyan güçlü bir anlatım biçimi olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Dinleti, izleyicilerden uzun süre alkış alan performansların ardından sona erdi. Batman Belediyesi, kültürel değerlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla benzer etkinliklerin devam edeceğini belirtti.